Aanklager wil Tannane drie wedstrijden aan de kant hebben

TOTO nieuws

ZEIST – De aanklager betaald voetbal heeft NEC-speler Oussama Tannane een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De Marokkaanse middenvelder werd zondag in de Gelderse derby tegen Vitesse (0-0) al na ruim 20 minuten met rood van het veld gestuurd, omdat hij in een duel met Kacper Kozlowski een slaande beweging had gemaakt.

Tannane en NEC hebben tot 14.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel. Als ze het voorstel afwijzen, gaat de tuchtcommissie zich over de zaak buigen.

Ajax-verdediger Devyne Rensch kreeg een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing. Rensch werd zaterdag tegen FC Twente (0-0) van het veld gestuurd omdat hij de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel neerhaalde. Rensch raakte bij die actie zelf geblesseerd en verliet het veld op een brancard. De verdediger mist zondag de Klassieker in Rotterdam. Ajax wil dan voorkomen dat Feyenoord een voorsprong van 8 punten neemt aan kop van de Eredivisie.

De Turkse middenvelder Dogan Erdogan van Fortuna Sittard kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Erdogan moest zondag tegen PSV met rood van het veld. Fortuna gaf met tien spelers een voorsprong uit handen, maar kwam diep in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Voor Erdogan was het al zijn tweede rode kaart dit seizoen.

ZET IN & WIN!