Aanvaller Depay roemt Van Gaal om discipline en mentaliteit

Oranje fans - TOTO

 

DOHA – Memphis Depay sprak donderdag lovende woorden over bondscoach Louis van Gaal. “Discipline in de spelersgroep is bij hem heel belangrijk”, zei de aanvaller desgevraagd tijdens een persconferentie, waarin vooruit werd gekeken naar de kwartfinale op het WK van vrijdag tegen Argentinië. “Discipline en mentaliteit zijn belangrijk als je resultaten wil halen, zeker tijdens een toernooi waar je lang bij elkaar bent.”

Depay was ook al van de partij toen Van Gaal bondscoach was bij het WK van 2014. Het tweetal werkte daarna ook samen bij Manchester United. “Zijn visie en karakter zijn grote kwaliteiten”, vervolgde Depay. “Hij is sterk in het bouwen van een team en het ons eigen laten maken van verschillende speelstijlen. Wij als spelersgroep willen hem hier op het WK ook iets geven.”

Depay maakte van de gelegenheid gebruik om een uitspraak van hem over Steven Bergwijn te nuanceren. De aanvaller verklaarde na de laatste groepswedstrijd tegen Qatar dat hij graag met Steven Bergwijn voorin speelt. “Maar hoe jullie dat ook weer hebben gebracht”, zuchtte hij in een laatste persconferentie voor de kwartfinale tegen de Argentijnen. “Er werd gevraagd: hoe vond je spelen met Cody Gakpo en met wie speel je het liefst? Het is niet zo dat ik erop attendeerde. Maar ik heb een goed gevoel bij Steven Bergwijn en dat is een aantal wedstrijden ook zo gebleken”, zei hij.

Oranje startte de laatste wedstrijden op het WK tegen Qatar en de Verenigde Staten met de spitsen Depay en Gakpo. Davy Klaassen speelde daar vlak achter. Mogelijk keert Bergwijn tegen de Argentijnen terug in de ploeg. In dat geval moet Klaassen plaatsmaken voor Gakpo.

ZET IN & WIN!