Aanvaller Musaba op huurbasis terug bij NEC

 

NIJMEGEN – Aanvaller Anthony Musaba keert op huurbasis terug bij NEC. De Nijmeegse Eredivisionist huurt de 22-jarige in Beuningen geboren voetballer van AS Monaco. Musaba speelde eerder tussen 2019 en 2020 31 officiële duels (negen doelpunten) voor NEC, waar hij tot 2014 deel uitmaakte van de jeugdopleiding.

Via het Belgische Cercle Brugge belandde Musaba in 2021 bij Monaco, dat hem eerste verhuurde aan sc Heerenveen en dit seizoen bij FC Metz stalde. Hij meldt zich vrijdag bij de ploeg van trainer Rogier Meijer.

“We zochten een aanvallende impuls voor onze selectie”, zegt technisch directeur Carlos Aalbers. “Het moest een speler zijn met diepgang en iemand die zich snel aanpast, omdat we met zes wedstrijden in de maand januari direct aan de bak kunnen. Anthony komt terug in een vertrouwde omgeving. Hij kent de club en diverse medespelers, wat goed is voor het team.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik graag met NEC in de Eredivisie wilde spelen”, zegt Musaba. “Het maakt me als mens en als speler trots dat ik het komende halfjaar het NEC-shirt weer mag aantrekken.”

ZET IN & WIN!