Aanvoerder Tadic mist Blind bij Ajax

TOTO nieuws

AMSTERDAM – Dusan Tadic mist Daley Blind bij Ajax. “We zijn 4,5 jaar geleden allebei naar Ajax gekomen en hebben samen een geweldige tijd met goede resultaten beleefd”, zei hij na het gelijkspel tegen NEC (1-1). “Natuurlijk mis ik hem, maar ik weet ook niet precies wat er is gebeurd. We moeten verder.”

Blind is naar Bayern München vertrokken, nadat hij voor de winterstop onder trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats was verloren. Zonder de linksbenige international speelde Ajax gelijk tegen NEC (1-1). Tadic baalde van die uitslag. “Vooral in de eerste helft hadden we veel vaker moeten scoren”, zei de aanvoerder die nu al vier competitiewedstrijden op rij niet heeft gewonnen met Ajax. “Natuurlijk is dat niet goed. We moeten veel beter”, stelde hij.

“Toch vond ik ons in de eerste helft goed spelen”, vervolgde Tadic. “Maar dat is niet voldoende. We moeten die kansen wel benutten. Jasper Cillessen keepte erg goed, maar wij moeten vaker scoren.”

Ajax verzuimde te profiteren van het puntenverlies dat Feyenoord, PSV en AZ eerder dit weekeinde leden. Daardoor blijft Feyenoord de koploper, met een voorsprong van 3 punten op Ajax en PSV. FC Twente en AZ hebben 4 punten minder dan de lijstaanvoerder uit Rotterdam.

“Veel clubs kunnen kampioen worden”, besefte Tadic met competitiewedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord voor de boeg. “Wij moeten ervoor zorgen dat we aan het einde van het seizoen weer bovenaan staan.”

ZET IN & WIN!