Abbingh keert na bevalling terug in Nederlandse handbalselectie

TOTO nieuws

EINDHOVEN – Lois Abbingh keert na haar bevalling terug in de selectie van de Nederlandse handbalsters. Bondscoach Per Johansson heeft de 30-jarige Abbingh opgeroepen voor de wedstrijden van komende maand in de Golden League tegen Tsjechië, Noorwegen en Denemarken. De tophandbalster beviel in september van een zoon, Lev.

Abbingh ontbrak vanwege haar zwangerschap de voorbije maanden in de Nederlandse selectie. Ze miste onder meer het EK. Oranje kwam daarop zonder Abbingh en de eveneens vanwege een zwangerschap afwezige keepster Tess Wester niet verder dan de zesde plaats. Wester is inmiddels ook bevallen, van dochter Flo, maar zij keert nog niet terug in Oranje.

Abbingh maakte onlangs bekend dat ze na dit seizoen de Deense club Odense verruilt voor Vipers Kristiansand uit Noorwegen. De Groningse, die Oranje in 2019 de wereldtitel bezorgde, ondertekende bij die club een contract voor twee jaar.

Debbie Bont ontbreekt in de selectie van zestien handbalsters voor de wedstrijden op 2, 4 en 5 maart in Eindhoven. De 32-jarige Bont heeft haar interlandcarrière beëindigd.

ZET IN & WIN!