Ajacied Kudus helpt Ghana met twee treffers aan WK-zege

AL RAYYAN – Ghana mag blijven hopen op een langer verblijf op het WK voetbal. Met dank aan Ajacied Mohammed Kudus boekte de Afrikaanse ploeg een benauwde 3-2-overwinning op Zuid-Korea. Kudus tekende voor twee treffers.

Ghana, dat zijn eerste wedstrijd met 3-2 had verloren van Portugal, heeft nu 3 punten uit twee wedstrijden. Zuid-Korea heeft 1 punt. Groepsgenoten Portugal en Uruguay spelen maandag om 20.00 uur hun tweede wedstrijd in de poule.

Bondscoach Otto Addo van Ghana voerde drie veranderingen door na de nederlaag tegen Portugal. Zo kreeg Jordan Ayew een basisplaats naast zijn broer André Ayew. Jordan Ayew betaalde het vertrouwen meteen terug. Een vrije trap van de middenvelder bleef halverwege de eerste helft hangen in het strafschopgebied, waarna Mohammed Salisu uit de draai de 1-0 binnenschoot. Even later vond Ayew met een voorzet Kudus, die zijn kopbal in de hoek mikte (2-0).

Zuid-Korea wist pas na rust voor gevaar te zorgen, maar toen ging het opeens snel. Een eerste kopbal van Cho Gue-sung werd nog gestopt, maar na een klein uur verzilverde hij zijn tweede kopkans voor de 2-1. Cho trok de stand 3 minuten later gelijk door opnieuw met zijn hoofd te scoren. Kudus bezorgde Ghana echter de zege door met een schuiver de 3-2 binnen te schieten. Een slotoffensief van Zuid-Korea zorgde voor spannende momenten, maar gescoord werd er niet meer. Bondscoach Paulo Bento kreeg na afloop nog rood na kritiek op de leiding.

ZET IN & WIN!