Ajax met 27 spelers naar Marbella voor trainingskamp

AMSTERDAM – Ajax gaat zich in het Spaanse Marbella met 27 spelers voorbereiden op de tweede seizoenshelft. In de selectie die maandag naar Spanje vloog, ontbreken de elf internationals die momenteel actief zijn op het WK in Qatar. Zeven Ajacieden komen daar uit namens Oranje. Verder spelen ook Dusan Tadic (Servië), Mohammed Kudus (Ghana), Edson Álvarez en Jorge Sánchez (beiden Mexico) met hun land op het toernooi.

Vanwege het ontbreken van de elf WK-gangers heeft coach Alfred Schreuder heel wat jonge talenten in zijn trainingsgroep opgenomen. Ajax verblijft tot en met zaterdag in Marbella.

Ook Lucas Ocampos, Kik Pierie en Lisandro Magallán ontbreken in de groep. Volgens verschillende media is dit in onderling overleg besloten, zodat de drie kunnen uitkijken naar een nieuwe club. Aanvaller Ocampos speelt pas sinds afgelopen zomer voor Ajax, nadat hij op huurbasis was overgekomen van Sevilla. De onderhandelingen over een vervroegde terugkeer naar Spanje zouden inmiddels lopen. Ook verdedigers Pierie en Magallán kwamen niet tot nauwelijks in de plannen van Schreuder voor.

De eerste wedstrijd van Ajax in de tweede seizoenshelft is op 8 januari in Nijmegen tegen NEC. De ploeg van Schreuder staat tweede in de Eredivisie, op 3 punten achterstand van koploper Feyenoord. Ajax sloot de eerste seizoenshelft af met drie wedstrijden op rij zonder zege. De landskampioen verloor de topper tegen PSV (1-2) en liet daarna punten liggen tegen Vitesse (2-2) en bij FC Emmen (3-3). Hoewel de druk op Schreuder flink is toegenomen, heeft de clubleiding tijdens de WK-onderbreking niet ingegrepen.

ZET IN & WIN!