Ajax verslaat FC Volendam in oefenduel na 3-0-achterstand

 

AMSTERDAM – Ajax heeft met moeite streekgenoot FC Volendam verslagen in een oefenduel. De besloten wedstrijd op De Toekomst eindigde in 5-4. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft terug van een 3-0-achterstand door doelpunten van basisspelers Francisco Conceição en Brian Brobbey (beiden twee keer) en de 16-jarige invaller Jorrel Hato.

Gaetano Oristanio, Joey Antonioli en Brian Plat scoorden voor Volendam, dat na de rust met een heel ander elftal speelde. In de eerste 3 minuten van de tweede helft liep de hekkensluiter van de Eredivisie van 1-0 uit naar 3-0. De winnende treffer van Brobbey viel in de 89e minuut

Ajax-trainer Alfred Schreuder koos ervoor om niet veel wissels toe te passen. Onder anderen rechtsback Jorge Sánchez, die voor Mexico in actie kwam op het WK, en verdediger Calvin Bassey speelden de hele wedstrijd.

Ajax verloor afgelopen weekend op het trainingskamp in het zuiden van Spanje van Blackburn Rovers in een oefenwedstrijd. Het werd in Malaga 2-0 voor de Engelse club die uitkomt in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

ZET IN & WIN!