Ajax wint lange oefenwedstrijd tegen Telstar met 5-1

 

AMSTERDAM – Ajax heeft op trainingscomplex De Toekomst in een oefenwedstrijd met 5-1 gewonnen van Telstar. Het duel werd na de reguliere 90 minuten nog met een half uur verlengd. Trainer Alfred Schreuder kon daardoor een groot deel van zijn selectie veel speeltijd geven in de aanloop naar de hervatting van het seizoen, volgende week zondag in Nijmegen tegen NEC.

Davy Klaassen opende na 20 minuten de score, na een voorzet van aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër vormde de voorhoede met Mohammed Kudus en spits Lorenzo Lucca. Na een uur wisselde Schreuder vrijwel zijn volledige ploeg. Met onder anderen Steven Berghuis, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn op het veld speelde Ajax heel wat beter en overtuigender dan in het eerste uur. Brobbey voerde al snel met twee doelpunten de score op naar 3-0.

Telstar, de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie, deed in het extra half uur wat terug na defensief geklungel bij Ajax. Olivier Aertssen kopte uit een vrije trap van Berghuis de 4-1 binnen, waarna Brobbey zijn derde goal van de middag maakte.

ZET IN & WIN!