Aké en Timber: Argentinië is meer dan alleen Messi

Nederland - Argentinië | TOTO

 

DOHA – Nathan Aké en Jurriën Timber staan vrijdag voor de lastige klus om Lionel Messi af te stoppen in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Beide verdedigers van het Nederlands elftal kregen dinsdag de vraag, vooral ook van Argentijnse journalisten, hoe ze dat denken te gaan doen.

“Messi is een van de grootste spelers ooit. Dat wordt een lastige klus”, aldus Aké. “Maar we spelen tegen een team. Argentinië is meer dan Messi alleen.” Ajacied Timber sloot zich bij hem aan. “We spelen natuurlijk niet alleen tegen Messi.”

Het Nederlands elftal lijkt het niet zo erg te vinden dat de focus deze dagen heel erg op Messi ligt. De 35-jarige spelmaker is bezig aan zijn vijfde en normaal gesproken laatste WK en het is de laatste kans het toernooi te winnen en daarmee op gelijke hoogte te komen met zijn illustere landgenoot Diego Armando Maradona. Bondscoach Louis van Gaal sprak eerder op de dag lovende woorden over Messi, net als oud-ploeggenoot Frenkie de Jong.

Pep Guardiola

Aké heeft geen contact gehad met zijn trainer Pep Guardiola van Manchester City, die bij Barcelona jarenlang samenwerkte met Messi. “Wij moeten ons focussen op onszelf. Individueel gezien hebben wij misschien niet de beste spelers op dit WK, maar als team zijn we wel heel sterk. Dat is onze grootste kracht”, zei Aké, die dit WK tot dusverre veel complimenten kreeg. “Positieve kritiek is altijd leuk. Tot nu toe gaat het goed, maar je moet jezelf altijd blijven verbeteren.”

Net als Frenkie de Jong staat Aké in de kwartfinale ‘op scherp’. Als hij een gele kaart pakt tegen de Argentijnen, mist hij een eventuele halve finale tegen Brazilië of Kroatië. “Dat is niet echt lekker voetballen natuurlijk, het is me ook niet vaak overkomen. Maar ik moet er niet te veel aan denken, het gaat eerst om deze wedstrijd.”

Hoe Oranje Messi en de Argentijnen gaat bestrijden, lieten de internationals nog in het midden. Woensdag, tijdens de besloten training, moet dat in het afsluitende partijspel tussen de basisspelers en reserves duidelijk worden. “Ik heb geen bibbers, vind het juist een mooie uitdaging”, sprak Timber. “Ik ging met een goed gevoel naar dit toernooi toe. Dat gevoel is alleen maar beter geworden nu we de kwartfinale hebben bereikt.”

ZET IN & WIN!