Al Rahji na pechdag alsnog ritwinnaar in Dakar Rally

TOTO nieuws

AL DUWADIMI – De Saudiër Yazeed Al Rajhi (Toyota) heeft de ingekorte zevende etappe van de Dakar Rally bij de auto’s gewonnen. Al Rajhi revancheerde zich daarmee voor zijn optreden een dag eerder, toen hij door technische problemen ruim vijf uur had verloren. Het was zijn eerste ritzege in deze editie van de woestijnrally, die in Saudi-Arabië wordt verreden.

De Litouwer Vaidotas Zala (Hunter) reed de tweede tijd, op bijna 9 minuten van de dagwinnaar. De Fransman Guerlain Chicherit moest in de slotfase nog een omweg maken en eindigde als derde op iets meer dan 10 minuten. De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Toyota) eindigde als veertiende, maar blijft onbedreigd leider.

Al-Attiyah heeft ruim een uur voorsprong op zijn teamgenoot Henk Lategan uit Zuid-Afrika. De Nederlander Erik van Loon moest na een crash opgeven.

De motoren kwamen zaterdag niet in actie. De organisatie besloot daartoe nadat zware regen vrijdag voor veel vertraging had gezorgd. De Amerikaan Skyler Howes is de leider op dit onderdeel.

ZET IN & WIN!