Alvarado heerst als vanouds in Superprestigecross Merksplas

MERKSPLAS – Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft in het Belgische Merksplas met grote overmacht de derde wedstrijd om de Superprestige gewonnen. De Rotterdamse van Alpecin-Deceuninck reed vrijwel van start tot finish alleen voorop en boekte haar tweede zege van het seizoen. Daarmee lijkt ze terug op het niveau waarmee ze tussen 2019 en 2021 het veldrijden beheerste.

Alvarado (24) was ruim een week geleden al de beste in de Superprestigecross van Niel. Dat was haar eerste overwinning in anderhalf jaar. Denise Betsema finishte op 18 seconden als tweede, de derde plaats was voor Inge van der Heijden.

Op een parcours over delen modder en zand was Marianne Vos het beste weg. Alleen Alvarado kon haar in de beginfase volgen. “Ik heb geluk gehad met Marianne. Ze was een mooie ‘lead-out’ voor mij, maar zakte daarna terug terwijl ik door kon. Ik heb zeker profijt gehad van haar”, vertelde Alvarado, die eenmaal alleen voorop haar marge met Betsema en Van der Heijden snel zag oplopen. Betsema had de eerste wedstrijd uit de Superprestigereeks gewonnen, voordat Alvarado in Niel eindelijk weer eens de beste was geweest.

“Ik moest constant blijven geven omdat ze dat achter me ook deden”, keek Alvarado, de wereldkampioene van 2020, terug. “Het ging zeker niet makkelijk. Maar de vorm is goed en ik verwachtte ook wel een en ander van mezelf.”

Alvarado nam meteen ook de leiding in het klassement. Ze heeft net zoveel punten als Betsema, maar won een wedstrijd meer dan de veldrijdster van Texel. Zondag volgt de cross om de wereldbeker in het Belgische Overijse. Daar staan Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse aan de start. Het jonge drietal, dat met name in de wereldbeker indruk maakt, liet de cross in Merksplas schieten.

ZET IN & WIN!