Saudische club Al-Nassr bevestigt vastleggen Ronaldo

 

RIYAD – Cristiano Ronaldo vervolgt zijn loopbaan definitief bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië. De club maakte het nieuws zelf bekend en plaatste een foto waarop Ronaldo poseert met het shirt met rugnummer 7. Volgens Saudische media gaat het om een contract tot medio 2025.

De 37-jarige aanvaller, vijf keer winnaar van de Gouden Bal, forceerde in november een breuk bij Manchester United. Na een bijzonder kritisch interview van Ronaldo liet Manchester United het contract van de grootverdiener ontbinden. De Portugees zei in het tv-programma Piers Morgan Uncensored onder meer dat hij zich verraden voelt door de Engelse club en dat trainer Erik ten Hag hem wilde provoceren. Ronaldo kreeg in de eerste maanden van dit seizoen weinig speeltijd van de nieuwe Nederlandse trainer.

De Portugees brak zo’n twintig jaar geleden in eigen land door bij Sporting Portugal en verhuisde in 2003 naar Manchester United. Zes jaar en vele prijzen later stapte Ronaldo over naar Real Madrid, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won. Hij is met 140 doelpunten de topscorer aller tijden van dat toernooi.

Huilend

Ronaldo voetbalde tussen 2018 en 2021 voor Juventus en keerde daarna terug naar Manchester. Dit seizoen belandde de wereldster onder Ten Hag op de bank, waarna Ronaldo een vertrek forceerde.

Op het afgelopen WK in Qatar bleef Ronaldo met Portugal steken in de kwartfinales. De aanvaller raakte ook in de nationale ploeg tijdens het toernooi zijn basisplaats kwijt en verliet huilend het veld na de nederlaag tegen Marokko (0-1). Messi, met wie Ronaldo zo vaak wordt vergeleken, bezorgde Argentinië in Qatar de wereldtitel. Met 118 doelpunten voor Portugal is Ronaldo wereldwijd de speler met de meeste interlandgoals.

Al-Nassr staat in de competitie van Saudi-Arabië na tien duels op de tweede plaats. Bekende spelers bij de club zijn de Colombiaanse doelman David Ospina, de Braziliaanse middenvelders Luiz Gustavo en Anderson Talisca en aanvaller Vincent Aboubakar uit Kameroen.

ZET IN & WIN!