Argentijn Tagliafico is klaar voor basisplaats tegen Kroatië

Argentinië - Kroatië | TOTO

 

DOHA – Nicolás Tagliafico verschijnt dinsdagavond waarschijnlijk aan de aftrap van de halve finale van Argentinië tegen Kroatië op het WK in Qatar. Bondscoach Lionel Scaloni kan geen beroep doen op zijn andere linksbacks Marcos Acuña en Gonzalo Montiel. Zij kregen vrijdag een gele kaart in de na strafschoppen gewonnen kwartfinale tegen het Nederlands elftal en moeten een schorsing uitzitten.

Tagliafico schoof maandag aan bij een afsluitende persconferentie voor de eerste halve eindstrijd van het 22e WK voetbal. “Als de coach een beroep op mij doet, dan ben ik er klaar voor”, zei de verdediger die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Olympique Lyon.

De 30-jarige Tagliafico begon het WK als basisspeler. Na het verloren openingsduel met Saudi-Arabië (1-2) verscheen hij niet meer aan de aftrap op de eindronde in Qatar. De linksback die Ajax afgelopen zomer verliet voor Olympique Lyon mocht wel invallen tijdens duels met Polen, Australië en het Nederlands elftal.

Bondscoach Scaloni verwacht dat Rodrigo De Paul en Ángel Di María ook inzetbaar zijn tegen Kroatië, de verliezend finalist van het vorige WK in Rusland. Beide spelers kampten met fysieke klachten in de aanloop naar het duel met Oranje. “Maar het gaat goed met ze”, zei Scaloni. “We moeten wel bekijken hoeveel minuten ze kunnen spelen.”

ZET IN & WIN!