Argentinië klopt Polen en gaat als groepswinnaar verder op WK

Polen - Argentinië - TOTO

 

DOHA – Argentinië heeft vroegtijdige uitschakeling op het WK voorkomen. De Zuid-Amerikanen versloegen Polen met 2-0 en gaan daardoor alsnog als groepswinnaar verder naar de achtste finales. Argentinië neemt het daarin zaterdag op tegen Australië.

Polen en topspits Robert Lewandowski mazzelden. Mexico won in dezelfde poule met 2-1 van Saudi-Arabië en kwam zo net te kort om als tweede te eindigen. Tot diep in blessuretijd leidden de Mexicanen met 2-0, waardoor ze in punten, doelsaldo en onderling resultaat precies gelijk stonden met Polen. Het fairplay-klassement leek daarom de doorslag te moeten geven. Polen kreeg in de groepsfase minder vaak geel dan Mexico, dat daarom op zoek ging naar nog een derde treffer. Het was juist Saudi-Arabië dat toesloeg. Polen treft in de achtste finales regerend wereldkampioen Frankrijk.

Halverwege was het nog 0-0 bij Argentinië tegen Polen. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf het elftal van bondscoach Lionel Scaloni kort voor rust een goedkope strafschop, nadat video-arbiter Pol van Boekel hem naar de kant had geroepenvoor een vermeende overtreding van keeper Wojciech Szczesny met zijn vuist op Lionel Messi. De spelmaker, die zijn 22e WK-wedstrijd speelde en daarmee nu Argentijns recordhouder is, zag zijn inzet worden gestopt door Szczesny.

Openingstreffer

Argentinië was ook na rust veel beter en de verdiende openingstreffer viel al in de 46e minuut. Rechtsback Nahuel Molina legde de bal goed terug op Alexis Mac Allister, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Na een mooie combinatie verdubbelde Julián Álvarez halverwege de tweede helft de voorsprong.

Polen had geluk dat het bij 2-0 bleef en ook dat Mexico tegen Saudi-Arabië niet vaker dan twee keer scoorde en zelfs nog een doelpunt tegen kreeg.

ZET IN & WIN!