Ariëns en Hendriks winnen Alternatieve Elfstedentocht

TOTO nieuws

WEISSENSEE – Marathonschaatser Crispijn Ariëns heeft op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen. De 33-jarige Brabander van de ploeg Reggeborgh was na 200 kilometer de snelste in de sprint voor Jordy Harink en Harm Visser. Bij de vrouwen ging de zege naar Sharon Hendriks. De 30-jarige schaatsster van A6.nl was zondag al derde bij de Open NK. Hendriks was Roza Blokker en Merel Bosma in de sprint te snel af.

Voor Ariëns was het de tweede keer dat hij de Alternatieve Elfstedentocht won. Eerder deed hij dat in 2017. Zijn sprintzege kwam tot stand na een levendige wedstrijd. Op de zonovergoten Weissensee was er al vroeg een kopgroep van zestien rijders weg, die tot de laatste 30 kilometer voorop bleef maar uiteindelijk werd ingerekend door met name de ploegen van Reggeborgh en Royal A-ware. In de laatste ronden veranderde het beeld vooraan steeds maar het liep toch uit op een sprint waarin Ariëns in de laatste 100 meter Harink achterhaalde. “Ik heb hem al twee keer met een heel klein verschil verloren en dat wilde ik niet opnieuw meemaken”, vertelde Ariëns, die achter de finish zijn tranen de vrije loop liet.

“Het hele jaar doe je hier alles voor, laat je hier alles voor. Dan is het zo mooi als het allemaal lukt op de dag waarop je graag goed wil zijn”, verklaarde de in het Gelderse Heerde woonachtige Ariëns. Vaak rijdt hij in dienst van mannen als Gary Hekman, Evert en Bart Hoolwerf. “Maar je weet dat je inspanningen een keer worden terugbetaald. Nu was het de dag voor mij. De hele ploeg heeft alles gegeven om mij te helpen. Ik ben zo gelukkig dat ik voor de tweede keer de voor mij belangrijkste wedstrijd in het marathonschaatsen heb kunnen winnen.”

ZET IN & WIN!