21.15
Newcastle_United
Newcastle United

Aston Villa - Newcastle United: statistieken Premier League

Komende dinsdag staat Aston Villa tegen Newcastle United op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Villa in het voordeel tegen Newcastle. Wat wordt de uitkomst in Villa Park?

Aston Villa

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Newcastle. In St James' Park won Newcastle met 5-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Premier League. Van deze duels won de ploeg uit Birmingham viermaal, de ploeg van Eddie Howe won er twee en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Villa op papier beter dan Newcastle. De ploeg van Unai Emery won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De ploeg uit Newcastle upon Tyne won éénmaal, verloor vier duels en speelde niet gelijk.

Aston Villa - Newcastle United
21.15, Villa Park

Terugkijkend: Villa wint meer onderlinge duels dan Newcastle

De ploeg uit Birmingham en The Magpies troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Premier League:
  • Er werden 24 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,67 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk twaalf goals. Dit is een gemiddelde van 1,33 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,33 schoten per wedstrijd. Spelers van beide ploegen schoten even vaak op het doel.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,44. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Villa zonder richting

The Villians geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Villa gelijk tegen Everton (0-0). De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Birmingham twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Villa de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Aston Villa:

• scoorde 43 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,05.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 29 van deze goals en uit veertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 73 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,48 keer per wedstrijd.

Spelerstats Aston Villa:

• Ollie Watkins is de topscorer van Villa deze competitie, met negen doelpunten.
  • Ollie Watkins maakte twee goals uit een kopbal.
  • Leon Bailey scoorde vier keer met de linkervoet.
  • Douglas Luiz scoorde zesmaal met de rechtervoet.
  • Ollie Watkins gaf achtmaal een assist.