31 maart 2024
18.30
Real Sociedad

Deportivo Alavés - Real Sociedad: statistieken LaLiga

Aanstaande zondag speelt Deportivo Alavés thuis tegen Real Sociedad in de 30e ronde van de LaLiga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Sociedad in het voordeel tegen Deportivo Alavés. Wat wordt het deze keer in Mendizorroza?

Het duel eindigde eerder dit seizoen in gelijkspel (1-1) in San Sebastián. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de LaLiga. Van deze wedstrijden won Deportivo Alavés twee keer, Sociedad won er vier en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Sociedad het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Deportivo Alavés won éénmaal, tweemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Deportivo Alavés - Real Sociedad
LaLiga
18.30, Mendizorroza

Terugblik: Sociedad wint onderlinge duels vaker dan Deportivo Alavés

Deportivo Alavés en de spelers van Real Sociedad troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de LaLiga:
  • Er vielen zestien goals, gemiddeld 1,78 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk negen goals. Dit is een gemiddelde van 1 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 51 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,67 keer per wedstrijd. de spelers van Real Sociedad schoten het vaakst op doel, namelijk 26 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,33. Sociedad scoorde met twee kopballen de meeste.

Deportivo Alavés scoort weinig

De spelers van Deportivo Alavés scoorden de laatste vijf duels slechts 0,4 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Deportivo Alavés van Athletic met 0-2. De afgelopen vijf competitieduels won Deportivo Alavés één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Deportivo Alavés de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Deportivo Alavés:

• scoorde 26 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,9.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit elf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 75 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,59 keer per wedstrijd.