28 januari 2024
16.45
Fortuna Sittard

FC Volendam - Fortuna Sittard: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat FC Volendam tegen Fortuna Sittard op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Fortuna in het voordeel tegen Volendam. Wat wordt de uitkomst in het Kras Stadion?

FC Volendam

Fortuna won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Fortuna Sittard Stadion, met 3-1. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. De teams hielden elkaar in evenwicht door ieder één keer te winnen.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Fortuna het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Volendam won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

FC Volendam - Fortuna Sittard
Eredivisie
16.45, Kras Stadion
Scheidsrechter, Edwin van de Graaf

Terugkijkend: Fortuna wint meer onderlinge duels dan Volendam

De ploeg van Matthias Kohler en de groen-gelen kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden negen doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijf goals. Dit is een gemiddelde van 1,67 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er negentien keer op goal geschoten, gemiddeld 6,33 keer per wedstrijd. Spelers van Fortuna schoten het vaakst, namelijk veertien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Fortuna scoorde met één kopbal de meeste.

De club uit Volendam scoort weinig

De Volendammers scoorden de laatste vijf duels slechts 0,8 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Het vorige duel speelde Volendam gelijk tegen Heracles. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels won het andere Oranje één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Volendam de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats FC Volendam:

• scoorde negentien goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,06.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden acht van deze goals en uit elf doelpunten.
  • spelers schoten 45 keer op goal, gemiddeld 2,5 keer per duel.

Spelerstats FC Volendam:

• Robert Mühren is met vijf goals de topscorer van de Volendammers in deze competitie.
  • Benaissa Benamar en Robert Mühren scoorden ieder tweemaal met het hoofd.
  • Bilal Ould-Chikh gaf vier keer een assist.

Fortuna al een tijdje zonder winst

De formatie uit Sittard heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Fortuna gelijk tegen Almere City (0-0). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Limburgers twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Fortuna de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Fortuna Sittard:

• maakte zeventien doelpunten in achttien competitieduels, een gemiddelde van 0,94.
  • scoorde thuis dertien keer en uit viermaal.
  • spelers schoten 63 keer op goal, gemiddeld 3,5 keer per duel.