14.30
Twente
FC Twente

Feyenoord - FC Twente: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen FC Twente in de 19e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Feyenoord tegen Twente: wie heeft de overhand?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Twente. In De Grolsch Veste won Twente met 2-1. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zevenmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Feyenoord twee keer, Twente won er één en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De afgelopen vijf competitiewedstrijden lijken de resultaten van de twee clubs op elkaar: de ploegen wonnen ieder drie keer en verloren één wedstrijd.

Feyenoord - FC Twente
Eredivisie
14.30, De Kuip
Scheidsrechter, Allard Lindhout

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

De 16-voudig landskampioen en de Enschedeërs kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden 22 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,75 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk dertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,62 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 51 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,38 keer per wedstrijd. Spelers van Feyenoord schoten het vaakst, namelijk 33 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,38. De mannen van Arne Slot maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

De mannen van Arne Slot scoren veel

De mannen van Arne Slot scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,4 doelpunten. Feyenoord boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Vitesse. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de mannen van Arne Slot drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Feyenoord hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Feyenoord:

• maakte 52 doelpunten in achttien competitieduels, een gemiddelde van 2,89.
  • scoorde thuis 26 keer en uit 26 keer.
  • de spelers schoten in totaal 95 keer op goal. Dit is gemiddeld 5,28 keer per wedstrijd.

Spelerstats Feyenoord:

• Santiago Gimenez is de topscorer van de Stadionclub deze competitie, met negentien doelpunten.
  • Santiago Gimenez scoorde driemaal met het hoofd.
  • Santiago Gimenez scoorde elfmaal met de linkervoet.
  • Santiago Gimenez scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Calvin Stengs gaf acht keer een assist.

De Tukkers scoren veel

De Tukkers scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,2 doelpunten. Het vorige duel verloor Twente van NEC. Het werd 0-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Enschedeërs drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Twente hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft. Max Bruns speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats FC Twente:

• scoorde 36 goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negentien van deze goals en uit zeventien doelpunten.