20.00
Pec zwolle
PEC Zwolle

Feyenoord - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen PEC Zwolle in de 32e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Feyenoord in het voordeel tegen PEC. Wat wordt het deze keer in De Kuip?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Feyenoord. In het MAC³PARK stadion won Feyenoord met 0-2. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze duels won de Stadionclub zevenmaal en de club uit Zwolle won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Feyenoord het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. PEC won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Feyenoord - PEC Zwolle
Eredivisie
5 mei 2024
20.00, De Kuip
Scheidsrechter, Marc Nagtegaal

Terugkijkend: Feyenoord wint meer onderlinge duels dan PEC

De club van Zuid en de Blauwvingers kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijftien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,67 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 76 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 8,44 schoten per wedstrijd. Spelers van Feyenoord schoten het vaakst, namelijk 43 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Feyenoord scoorde met twee kopballen de meeste.

De Stadionclub al een tijd zonder verlies

De 16-voudig landskampioen kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste zeventien duels won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd won Feyenoord van Go Ahead met 3-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de mannen van Arne Slot vier duels en speelden er één gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Feyenoord de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Feyenoord:

• maakte 80 doelpunten in 31 competitieduels, een gemiddelde van 2,58.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 42 van deze goals en uit 38 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 153 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,94 keer per wedstrijd.

Spelerstats Feyenoord:

• Santiago Gimenez is de topscorer van de Stadionclub deze competitie, met 21 doelpunten.
  • Santiago Gimenez maakte drie goals uit een kopbal.
  • Santiago Gimenez maakte twaalf goals met de linkervoet.
  • Igor Paixão scoorde acht keer met de rechtervoet.