16.45
RKC
RKC Waalwijk

Feyenoord - RKC Waalwijk: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen RKC Waalwijk in de 22e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Feyenoord in het voordeel tegen RKC. Welke uitslag levert het komende duel op?

Eerder dit seizoen won Feyenoord met 1-2 in Waalwijk. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Eredivisie. Feyenoord won vijf wedstrijden en tweemaal was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Feyenoord op papier beter dan RKC. De Stadionclub won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De formatie van Henk Fraser won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Feyenoord - RKC Waalwijk
Eredivisie
16.45, De Kuip
Scheidsrechter, Martin van den Kerkhof

Terugblik: Feyenoord wint onderlinge duels vaker dan RKC

De club van Zuid en de Waalwijkers troffen elkaar vanaf 2018 acht keer in de Eredivisie:
  • Er werden 28 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,5 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,75 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 59 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,38 keer per wedstrijd. de mannen van Arne Slot schoten het vaakst op doel, namelijk 45 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,25. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

De club van Zuid al een tijd zonder verlies

De mannen van Arne Slot kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste zeven wedstrijden won de club of speelde gelijk. Feyenoord boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Sparta. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de mannen van Arne Slot drie duels en speelden er twee gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Feyenoord de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Feyenoord:

• maakte 55 doelpunten in 21 competitieduels, een gemiddelde van 2,62.
  • scoorde thuis 28 keer en uit 27 keer.
  • de spelers schoten in totaal 103 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,9 keer per wedstrijd.

Spelerstats Feyenoord:

• Santiago Gimenez is met negentien goals de topscorer van de mannen van Arne Slot in deze competitie.
  • Santiago Gimenez scoorde driemaal met het hoofd.
  • Santiago Gimenez scoorde elf keer met de linkervoet.
  • Santiago Gimenez scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Calvin Stengs gaf acht keer een assist.

De Waalwijkers kleurloos

De ploeg uit Waalwijk kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. RKC boekte de vorige wedstrijd een overwinning op NEC. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Waalwijkers één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield RKC de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats RKC Waalwijk:

• maakte twintig doelpunten in 21 competitieduels, een gemiddelde van 0,95.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden dertien van deze goals en uit zeven doelpunten.