3 april 2024
18.45
AZ

Heracles Almelo - AZ: statistieken Eredivisie

Komende woensdag staat Heracles Almelo tegen AZ op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt AZ in het voordeel tegen Heracles. Welke uitslag levert het komende duel op?

Het duel eindigde eerder dit seizoen in gelijkspel (1-1) in Alkmaar. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zevenmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Almelo tweemaal en de club uit Alkmaar won er vijf.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert AZ op papier beter dan Heracles. De formatie van coach Pascal Jansen won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Almelo won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Heracles Almelo - AZ
Eredivisie
18.45, Erve Asito
Scheidsrechter, Allard Lindhout

Terugblik: AZ wint onderlinge duels vaker dan Heracles

De formatie van John Lammers en de Alkmaarders kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 28 goals, gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zestien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 64 keer op goal geschoten, gemiddeld 8 keer per wedstrijd. de Alkmaarders schoten het vaakst op doel, namelijk 38 keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,12. Heracles scoorde met één kopbal de meeste.

De Heraclieden scoort weinig

De formatie van John Lammers scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld slechts 0,8 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Heracles van Twente met 0-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Almelo één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Heracles de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Heracles Almelo:

• scoorde 33 goals deze competitie in 27 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,22.
  • scoorde thuis twintig keer en uit dertienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 60 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,22 keer per wedstrijd.

Spelerstats Heracles Almelo:

• Jizz Hornkamp is de topscorer van de formatie van John Lammers deze competitie, met zeven doelpunten.
  • Jizz Hornkamp maakte vier goals uit een kopbal.
  • Mario Engels scoorde twee keer met de linkervoet.
  • Emil Hansson maakte vijf goals met de rechtervoet.

AZ al een tijdje ongeslagen

De formatie van coach Pascal Jansen speelt stabiel. De laatste zeven wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. AZ boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Vitesse. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitieduels won de formatie van coach Pascal Jansen vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In vier van de vijf voorgaande wedstrijden hield AZ de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats AZ:

• maakte 55 doelpunten in 27 competitieduels, een gemiddelde van 2,04.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 33 van deze goals en uit 22 doelpunten.