15.00
Genoa
Genoa

Napoli - Genoa: statistieken Serie A

Aanstaande zaterdag speelt Napoli thuis tegen Genoa in de 25e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Napoli heeft historisch het overwicht maar Genoa lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Napoli dit doortrekken?

Napoli

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (2-2) in Genua. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Napoli vijf keer, Genoa won er één en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Genoa op papier beter dan Napoli. Genoa won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Napoli won tweemaal, verloor twee duels en speelde éénmaal gelijk.

Napoli - Genoa
Serie A
15.00, Stadio Diego Armando Maradona

Terugkijkend: Napoli wint meer onderlinge duels dan Genoa

Napoli en de spelers van Genoa troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Serie A:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zestien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,78 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 70 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,78 keer per wedstrijd. Spelers van Napoli schoten het vaakst, namelijk 54 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,56. De spelers van Genoa maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Napoli scoort weinig

De spelers van Napoli scoorden de laatste vijf duels slechts 0,8 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Napoli van Milan met 0-1. De afgelopen vijf competitieduels won Napoli twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. Napoli hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Napoli:

• maakte 32 doelpunten in 23 competitieduels, een gemiddelde van 1,39.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zestien van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 87 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,78 keer per wedstrijd.

Spelerstats Napoli:

• Victor Osimhen is de topscorer van Napoli deze competitie, met zeven doelpunten.
  • Victor Osimhen maakte twee goals uit een kopbal.
  • Matteo Politano maakte zes goals met de linkervoet.
  • Victor Osimhen maakte vijf goals met de rechtervoet.
  • Giovanni Di Lorenzo gaf viermaal een assist.

Genoa zonder richting

De spelers van Genoa geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Genoa van Atalanta. Het werd 1-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Genoa twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. Genoa hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Genoa:

• scoorde 25 goals deze competitie in 24 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,04.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit tien doelpunten.
  • spelers schoten 56 keer op goal, gemiddeld 2,33 keer per duel.