20.00
Heracles
Heracles Almelo

PSV - Heracles Almelo: statistieken Eredivisie

Aanstaande vrijdag speelt PSV thuis tegen Heracles Almelo in de 22e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt PSV in het voordeel tegen Heracles. Wat wordt het deze keer in het Philips Stadion?

Eerder dit seizoen won PSV met 0-6 in Almelo. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won PSV zes keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet PSV het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Heracles won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

PSV - Heracles Almelo
Eredivisie
20.00, Philips Stadion

Terugkijkend: PSV wint meer onderlinge duels dan Heracles

De club uit Eindhoven en de Almeloërs troffen elkaar vanaf 2018 acht keer in de Eredivisie:
  • Er werden 27 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,38 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijftien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,88 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten, gemiddeld 6 keer per wedstrijd. Spelers van PSV schoten het vaakst, namelijk 36 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,62. PSV scoorde met vier kopballen de meeste.

De Eindhovenaren al een tijd zonder verlies

De 24-voudig landskampioen speelt stabiel. De laatste 21 wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. PSV boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Volendam. Het werd 5-1. De afgelopen vijf competitieduels won de club uit Eindhoven drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield PSV de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats PSV:

• scoorde 68 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 3,24.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 31 van deze goals en uit 37 doelpunten.
  • spelers schoten 126 keer op goal, gemiddeld 6 keer per duel.