16 augustus 2024
19.00
Deportivo Alavés

RC Celta - Deportivo Alavés: statistieken LaLiga

Komende vrijdag staat RC Celta tegen Deportivo Alavés op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Celta in het voordeel tegen Deportivo Alavés. Welke uitslag levert het komende duel op?

In de afgelopen vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won RC Celta vijfmaal, Deportivo Alavés won er drie en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Celta op papier beter dan Deportivo Alavés. RC Celta won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Deportivo Alavés won tweemaal, verloor één duel en speelde tweemaal gelijk.

RC Celta - Deportivo Alavés
LaLiga
19.00, Estadio Abanca-Balaídos

Terugblik: Celta wint onderlinge duels vaker dan Deportivo Alavés

RC Celta en de spelers van Deportivo Alavés troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de LaLiga:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 2,7 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,3 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 67 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,7 schoten per wedstrijd. Spelers van Deportivo Alavés schoten het vaakst, namelijk 40 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,4. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

Celta al een tijdje ongeslagen

RC Celta kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Celta gelijk tegen Valencia. Het werd 2-2. De afgelopen vijf competitieduels won RC Celta drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. Celta hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats RC Celta:

• maakte 46 doelpunten in 38 competitieduels, een gemiddelde van 1,21.
  • scoorde thuis 21 keer en uit 25 keer.
  • de spelers schoten in totaal 110 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,89 keer per wedstrijd.