Lecce

Sassuolo - Lecce: statistieken Serie A

Komende zondag staat Sassuolo tegen Lecce op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Sassuolo heeft historisch het overwicht maar Lecce lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Sassuolo dit doortrekken?

Sassuolo

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (1-1) in Lecce. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Sassuolo drie keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Lecce op papier beter dan Sassuolo. Lecce won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Sassuolo won éénmaal, verloor één duel en speelde driemaal gelijk.

Sassuolo - Lecce
Serie A
12.30, Mapei Stadium
Scheidsrechter, Daniele Doveri

Terugkijkend: Sassuolo wint meer onderlinge duels dan Lecce

Sassuolo en de spelers van Lecce kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen veertien goals, gemiddeld 2,8 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er zestienmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 3,2 schoten per wedstrijd. Spelers van Sassuolo schoten het vaakst, namelijk negen keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,2. De spelers van Sassuolo maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

Sassuolo al een tijd zonder verlies

De spelers van Sassuolo kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Sassuolo gelijk tegen Milan. Het werd 3-3. De afgelopen vijf competitieduels won Sassuolo één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Sassuolo de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Sassuolo:

• scoorde 39 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,22.
  • scoorde thuis 22 keer en uit zeventienmaal.
  • spelers schoten 101 keer op goal, gemiddeld 3,16 keer per duel.

Spelerstats Sassuolo:

• Andrea Pinamonti is met tien goals de topscorer van de spelers van Sassuolo in deze competitie.
  • Armand Lauriente scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Andrea Pinamonti maakte vier goals uit een kopbal.
  • Domenico Berardi scoorde achtmaal met de linkervoet.
  • Andrea Pinamonti scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Jeremy Toljan gaf vijf keer een assist.

Lecce scoort weinig

De spelers van Lecce scoorden de laatste vijf duels slechts 0,4 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Lecce boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Empoli. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitieduels won Lecce twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. Lecce hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Lecce:

• maakte tijdens thuiswedstrijden zestien van deze goals en uit elf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 105 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,28 keer per wedstrijd.