TOTO Dutch Darts Masters: minstens één Nederlandse finalist in Den Bosch!

Het publiek in het Alexandra Palace in Londen juicht na een 180 op het PDC WK Darts

TOTO Dutch Darts Masters: minstens één Nederlandse finalist in Den Bosch!

Na een sensationele eerste avond worden zaterdagavond de kwartfinales gespeeld op de TOTO Dutch Darts Masters. Dat met twee all Dutch kwartfinales minstens twee Nederlandse darters zich zondag mogen melden in de halve finales, is al zeker, en dat er minstens één finalist uit Nederland komt ook! Wie zien we zondag terug op de finaledag?

TOTO Dutch Darts Masters
Kwartfinales
27 januari
Maaspoort, Den Bosch

Zestien darters begonnen vrijdagavond aan het toernooi in de Maaspoort in Den Bosch. Onder hen kersvers wereldkampioen Luke Humphries, de jonge sensatie Luke Littler en met verder nog Michael van Gerwen, Nathan Aspinall, Gerwyn Price, Peter Wright, Michael Smith en Rob Cross verschenen alle deelnemers aan de Premier League die in februari van start gaat aan de Brabantse oche. De eerste ronde leverde vrijdagavond het nodige spektakel op. Raymond van Barneveld versloeg Cross in een thriller en de Nederlandse talenten Kevin Doets en Gian van Veen zorgden voor daverende verrassingen. Doets versloeg Wright met 6-2 en Van Veen was met 6-3 te sterk voor Smith.

En dus staan er zaterdagavond vijf Nederlanders in de kwartfinales, en weten we zeker dat minstens twee van hen de halve finales zullen bereiken én dat er in ieder geval één Nederlander in de finale staat Met Van Veen tegen Danny Noppert, die Aspinall in de eerste ronde versloeg, en Mvg tegen RvB staan in twee kwartfinales twee Nederlandse darters tegenover elkaar en de winnaars van deze wedstrijden nemen het tegen elkaar op in de halve finale. Doets mag na zijn zege op Wright nu proberen opnieuw te stunten, dit keer tegen Price. Wint Doets, dan krijgt hij opnieuw een tegenstander van formaat. In de andere kwartfinale gaan Humprhies en Littler op herhaling van de WK-finale.

Voorspelling TOTO

Uiteraard heeft Van Gerwen aan de onderkant van het schema de beste papieren voor het bereiken van de finale. Al verloor Mighty Mike in juli vorig jaar zijn laatste ontmoeting met Barney. Aan de bovenkant is Price op dit moment de man in vorm. De Welshman gooide als enige van de overgebleven spelers in de eerste ronde een gemiddelde van boven de 100. Toch is Doets niet kansloos tegen de wereldkampioen van 2021. Tegen Wright maakte de jonge Nederlander indruk met een gemiddelde van ruim 98. Zorgt hij na dé stunt van de vrijdagavond ook voor de surprise op zaterdag? Je pakt er vier keer je inleg mee!

WEDTIPS
Doets wint van Price > 4.00

Waar kun je de TOTO Dutch Darts Masters zien op tv?

De TOTO Dutch Darts Masters is het hele weekend te zien op RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?