Grand Prix van Italië: tien, tien, tien!

Grand Prix van Italië: tien, tien, tien!

Max Verstappen won vorige week in eigen huis voor de negende keer op rij en evenaarde daarmee het record van Sebastien Vettel uit 2013. Een week later krijgt de Nederlander in Monza de kans het record alleen in handen te krijgen. En niemand lijkt hem daar van af te kunnen houden.

Grand Prix van Italië
1 - 3 september 2023
Monza
1e vrije training: 1 september 13.30 uur
2e vrije training: 1 september 17.00 uur
3e vrije training: 2 september 12.30 uur
Kwalificatie: 2 september 16.00 uur
Race: 3 september 15.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2023

Quoteringen TOTO

Winst Max Verstappen > 1.22
Winst Sergio Perez > 10.00
Winst Charles Leclerc > 20.00

ZET IN & WIN!

 

Hij is niet zo met records bezig, zo zegt Verstappen met enige regelmaat als hij weer eens in de buurt komt van een record uit vroeger tijden. Maar de negen vingers die de regerend wereldkampioen direct na zijn winst in Zandvoort de lucht in stak verraadden dat het record van meeste aantal zeges op rij hem wel degelijk iets doet. En geef hem eens ongelijk. Het is hét bewijs van een ongelooflijk dominant seizoen, iets waar bijvoorbeeld Lewis Hamilton in zijn meest dominante jaren niet eens bij in de buurt kwam. De Brit bleef twee keer steken op vijf zeges op rij. Red Bull en Verstappen zijn dit seizoen van een compleet ander niveau dan de rest van het veld.

Het circuit

Op het hogesnelheidscircuit van Monza kan Verstappen dus zijn tiende zege op rij boeken. Het circuit, dat officieel luistert naar de naam Autodromo Nazionale Monza, geldt sinds jaar en dag als het snelste circuit op de Formule 1-kalender. In het verleden werd er in het noorden van Italië zelfs geracet op een heuse kombaan. Tegenwoordig rijden de coureurs op een bijna zes kilometer lang circuit, dat slechts elf bochten telt. Veel rechte stukken dus, wat de Grand Prix van Italië een van de kortste races van het seizoen maakt. Doorgaans raffelen de rijders de wedstrijd af in zo’n vijf kwartier.

Niet of, maar wanneer

Hoewel er nog niets definitief beslist is, is de spanning dit seizoen ver te zoeken als het om de wereldtitels gaat. Het is niet de vraag of Verstappen de titel bij de coureurs grijpt, en Red Bull die bij de constructeurs, maar wanneer. Een record dat ondanks alle overwinningen van Verstappen dit seizoen niet lijkt te sneuvelen, is dat van vroegste wereldkampioen. In 2002 pakte Michael Schumacher de titel met nog zes races te gaan, Verstappen stevent in dit tempo af op een kampioenschap in Qatar, waarna er nog vijf races te gaan zijn.

Voorspelling TOTO

De spanning zit dus niet zozeer vooraan bij de Grand Prix van Italië, of het moet over het wel of niet slagen van Verstappens recordpoging gaan. In Zandvoort bleek eens te meer hoe ongenaakbaar de tweevoudig wereldkampioen is. In snel veranderende omstandigheden kwam Verstappen samen met zijn team geen moment in de problemen en de negende zege op rij eigenlijk geen moment in gevaar. Het moet raar lopen wil Verstappen op Monza niet zijn tiende achtereenvolgende overwinning pakken. En daarachter? We verwachten dit keer teamgenoot Sergio Perez zeker in de top-3 en daarmee kun je jouw inzet verdubbelen!

WEDTIP
Verstappen wint en Perez finisht top-3 > 2.00

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Italië is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief de vrije trainingen.

Weersverwachting

Opnieuw lijkt een grand prix weekend niet droog te gaan verlopen. Vrijdag en zaterdag wordt er nog geen regen verwacht op Monza, maar voor de zondag ligt die verwachting anders. De kans op regen tijdens de race wordt op 50% geschat.

Waar kun je de GP van Italië zien op tv?

Uiteraard kun je op Viaplay alle sessies bekijken van de Grand Prix van Italië. De belangrijkste: de hoofdrace. Die begint zondag om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: ProShots

ZET IN & WIN!