Grand Prix van Mexico: is Verstappen te kloppen op favoriet circuit?

Grand Prix van Mexico: is Verstappen te kloppen op favoriet circuit?

Als er één circuit is dat Max Verstappen goed ligt, dan is het het Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad wel. De Nederlander racete er zeven keer en stond vier keer op de hoogste trede. Zelfs in de dominante jaren van Mercedes wisten Verstappen en Red Bull in de ijle Mexicaanse lucht te winnen, en dus ligt het voor de hand dat er zondag een vijfde zege volgt. Of...

Grand Prix van Mexico
27 - 29 oktober 2023
Autódromo Hermanos Rodriguez
1e vrije training: 27 oktober 20.30 uur
2e vrije training: 28 oktober 00.00 uur
3e vrije training: 28 oktober 19.30 uur
Kwalificatie: 28 oktober 23.00 uur
Race: 29 oktober 21.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2023

Quoteringen TOTO (race)
Winst Max Verstappen > 1.32
Winst Lewis Hamilton > 9.25
Winst Sergio Perez > 9.75

ZET IN & WIN!

 

... of kunnen de andere teams Verstappen nu écht benaderen nu de titels binnen zijn en het vizier van Red Bull al wel al op komend seizoen lijkt gericht. In de Verenigde Staten kon een door remproblemen geteisterde Verstappen Lewis Hamilton nog van zich af houden, maar de vraag is of we een voorbode voor de laatste races van het seizoen zagen. Hoewel eergevoelig hoeven Red Bull en de Nederlander natuurlijk niet zo nodig meer en zijn de andere teams nog aan het knokken voor de plaatsen. Mercedes en Ferrari strijden om plek twee en drie, McLaren en Austin Martin om de plaatsen vier en vijf.

Het circuit

Midden in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad, op ruim 2200 meter hoogte, ligt het Autódromo Hermanos Rodriguez. In 2015 keerde het circuit na een afwezigheid van 23 jaar terug op de kalender van de Formule 1. Meest in het oog springende onderdeel van de baan is de langzame bochtencombinatie dwars door Foro Sol, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 26.000 toeschouwers en normaal gebruikt wordt als locatie voor grote concerten. Door de hoge ligging en het relatief grote aantal bochten op het korte circuit (nog geen 4,5 kilometer lang) vergt de baan veel van de auto’s.

Voorspelling TOTO

Een nieuwe zege voor Verstappen betekent dat hij zijn eigen record van meeste overwinningen per seizoen verbetert. Vorig jaar won onze landgenoot vijftien races, winst in Mexico brengt zijn totaal deze jaargang op zestien. Verstappen zal dat record maar wat graag scherper zetten, maar weet ook dat het ondergeschikt is aan komend seizoen. Natuurlijk is hij ook nu weer de absolute topfavoriet voor de winst, maar de hevige strijd achter de Nederlander brengt winst voor een andere coureur dichterbij. Een gokje op de eerste zege van Hamilton in twee jaar tijd is zo gek niet!

WEDTIPS

Lewis Hamilton wint de wedstrijd > 9.25

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Mexico is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief de vrije trainingen.

Weersverwachting

Regen hebben we sinds de terugkeer van de Grand Prix van Mexico in 2015 nauwelijks gezien. Daar komt dit jaar geen verandering in. Het hele weekend gaat volgens verwachting droog verlopen.

Waar kun je de GP van Mexico zien op tv?

Uiteraard kun je op Viaplay alle sessies bekijken van de Grand Prix van Mexico. De kwalificatie is om 23.00 uur Nederlandse tijd, de race begint zondag om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: ProShots

ZET IN & WIN!