Grand Prix van Miami: ruim 2,5 keer je inleg bij oppermachtige zege Verstappen

Het Miami International Autodrome, decor van de Grand Prix van Miami

Grand Prix van Miami: ruim 2,5 keer je inleg bij oppermachtige zege Verstappen

Welcome to Miami! Voor race zes van het seizoen 2024 is het Formule 1-circus afgereisd naar Florida voor de derde editie van de Grand Prix van Miami. Max Verstappen heeft nog een 100% score op het Amerikaanse circuit en gaat komend weekend voor een hattrick in Magic City.

Grand Prix van Miami
3-5 mei 2024
Miami International Autodrome
1e vrije training: 3 mei 18.30 uur
Sprint Shootout: 3 april 22.30 uur
Sprintrace: 4 mei 18:00 uur
Kwalificatie: 4 mei 22.00 uur
Race: 5 mei 22.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2024

Quoteringen TOTO voor de race
Winst Max Verstappen > 1.15
Winst Sergio Perez > 12.00
Winst Charles Leclerc > 18.00

ZET IN & WIN!

 

Vijf races gehad, vier overwinningen voor Verstappen. Zijn uitvalbeurt in Australië vormt slechts een klein smetje op een superieure start van het seizoen. De winst in China twee weken geleden was een unicum. Het Shanghai International Circuit was een van de spaarzame circuits waar onze landgenoot wel al eens reed maar nog nooit won. Ook die kan nu van het lijstje. In de regenachtige Sprint Shootout werd Verstappen nog geklopt door Lando Norris, in de Sprintrace, kwalificatie en race stond er weer geen maat op de drievoudig wereldkampioen. Of beter gezegd, de aanstaand viervoudig wereldkampioen.

Het circuit

Want hoewel we dus pas vijf van de 24 races hebben gehad is zoveel wel zeker. Op het Miami International Autodrome gaat normaal gesproken weer niemand Verstappen van de overwinning kunnen houden. Het circuit wordt speciaal op- en afgebroken voor het raceweekend, maar over de openbare wegen wordt niet gereden. De baan is opgebouwd rondom het Hard Rock Stadium, onder andere het onderkomen van de Miami Dolphins. Het circuit heeft van alles wat; drie snelle rechte stukken, middensnelle bochten en een langzame sector. Een rondje is 5,41 kilometer lang, telt negentien bochten en drie DRS-zones. En is op maat gemaakt voor Verstappen en zijn RB20.

Kritische Verstappen

Na de GP van China is ook de Grand Prix van Miami weer een sprintweekend. Dat betekent opnieuw een aangepast schema. De coureurs werken maar één vrije training af voor de kwalificatie voor de sprintrace al op het programma staat, gevolgd door de sprintrace en kwalificatie op zaterdag en de daadwerkelijke race op zondag. Een verbetering ten opzichte van vorig jaar noemde Verstappen het na het Chinese weekend, maar hij bleef uiterst kritisch. Te zwaar, te stressvol, vooral voor de monteurs. Ogenschijnlijk had de Nederlander er zelf niet zoveel last van, gezien zijn prestaties op de baan.

Voorspelling TOTO

Vorig jaar startte Verstappen vanaf P9, om de wedstrijd alsnog met meer dan vijf seconden voorsprong op teamgenoot en polesitter Sergio Perez te winnen. En dan te bedenken dat de dominantie van onze landgenoot dit seizoen alleen nog maar gegroeid is. Wint Verstappen zondag net als in China weer met meer dan tien seconden voorsprong op de nummer twee? Je pakt er ruim 2,5 keer je inleg mee.

WEDTIPS
Verstappen wint met meer dan 10 seconden voorsprong > 2.60

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Miami is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief de vrije training en de sprint shootout!

Weersverwachting

Zoals je van Florida mag verwachten is het komend weekend overwegend warm en zonnig. De maxima liggen er overdag rond de 27 graden en 's avonds koelt het amper af tot een graad of 24. Er wordt ook rekening gehouden met wat regen, voornamelijk op de zondagochtend.

Waar kun je de GP van Miami zien op tv?

Uiteraard kun je op Viaplay alle sessies bekijken van de Grand Prix van Miami. De belangrijkste: de hoofdrace. Die begint zondag om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: ProShots

ZET IN & WIN!