Grand Prix van Singapore: verlengen Verstappen en Red Bull de ongeslagen streak?

Grand Prix van Singapore: verlengen Verstappen en Red Bull de ongeslagen streak?

Max Verstappen won twee weken geleden voor de tiende keer op rij een Grand Prix en verbeterde daarmee het record van Sebastian Vettel uit 2013, die toen tot negen zeges op rij kwam. Het moment dat de wereldkampioen een keer niet wint, komt steeds dichterbij. Alleen lijkt op dit moment niemand in staat de Nederlander aan het wankelen te brengen. Dit weekend kan de teller op elf komen tijdens de GP van Singapore, waar Verstappen overigens nog nooit als eerste over de finish ging.

Grand Prix van Singapore
15 - 17 september 2023
Marina Bay Street Circuit
1e vrije training: 15 september 11.30 uur
2e vrije training: 15 september 15.00 uur
3e vrije training: 16 september 11.30 uur
Kwalificatie: 16 september 15.00 uur
Race: 17 september 14.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2023

Quoteringen TOTO

Winst Max Verstappen > 1.26
Winst Sergio Perez > 9.75
Winst Charles Leclerc > 19.00

ZET IN & WIN!

 

Het winnen van alle wedstrijden moet een enorme kers op de taart worden van het glansrijke seizoen 2023 van Red Bull. Nooit eerder was een team zó dominant als de Oostenrijkse formatie dit jaar is. Of eigenlijk een rijder. Want hoewel Sergio Perez met zijn overwinningen in Saudi-Arabië en Azerbeidzjan een wezenlijk aandeel heeft in het recordseizoen van Red Bull komt het succes natuurlijk vooral op het conto van Max Verstappen. Twaalf van de veertien races won de Nederlander dit seizoen, waaronder de laatste tien. Daarmee reed Verstappen het record van zijn voorganger bij Red Bull Sebastien Vettel definitief uit de boeken. Zijn derde wereldtitel kan hij in Singapore nog niet veiligstellen, maar een grote stap naar een ongeslagen seizoen voor zijn team kan de Limburger op het Marina Bay Street Circuit wél zetten.

Het circuit

In 2008 streek het Formule 1-circus voor het eerst neer in Singapore, voor wat de eerste nachtrace in de geschiedenis van de Formule 1 zou zijn. Het stratencircuit is ruim vijf kilometer lang en voert dwars door het centrum van de stadsstaat en langs de Marina Bay. Het decor doet sterk denken aan het circuit van Monaco en net als in het prinsendom levert dat regelmatig spektakel op. Sinds de eerste editie vijftien jaar geleden is bij iedere Grand Prix van Singapore een safety-car noodzakelijk geweest, een unicum. Normaal gesproken telt het circuit 23 bochten, maar vanwege renovatiewerkzaamheden hebben vier bochten dit jaar plaatsgemaakt voor een recht stuk. Iets waar Verstappen en Red Bull niet over zullen klagen.

Nog nooit gewonnen

Niet alleen vanwege de eerste nachtrace en de reeks aan safety-cars is de GP van Singapore voorlopig nog uniek. Het is namelijk de enige grand prix die Verstappen meer dan één keer reed en nog nooit wist te winnen. Onze landgenoot werd al eens tweede en derde in de stadsstaat, maar op het hoogste podium stond hij nog niet eerder. Vorig jaar werd Verstappen slechts zevende. Een tactische blunder zorgde voor een slechte kwalificatie en een slechte start en een mislukte inhaalactie wierpen hem in de race ver terug. Stratencircuits zijn de Nederlander (en zijn auto) doorgaans wat minder goed op het lijf geschreven en het Marina Bay Street Circuit is daar geen uitzondering op. De RB19 is ijzersterk in de snellere bochten, en laat het circuit in Singapore nou juist veel langzame bochten kennen.

Voorspelling TOTO

Maar als gezegd rijden de coureurs dit jaar op een aangepast circuit met een extra recht stuk. Het zal de kansen op een vijftiende zege van Red Bull en een elfde achtereenvolgende voor Verstappen weer doen toenemen. Maar de concurrentie zal ook weten dat áls ze de Nederlander een keer willen kloppen dit jaar dat het dit seizoen is. Een overwinning van een ander team dan Red Bull zou zondag zomaar eens kunnen. Wij verwachten dit weekend wat van Mercedes. Wint Lewis Hamilton voor het eerst sinds Saudi-Arabië 2021 weer eens een wedstrijd? Je pakt er (voorafgaand aan het weekend) 19 keer je inleg mee!

WEDTIP
Lewis Hamilton wint de wedstrijd > 19.00

Speel het hele weekend

Bij TOTO begint de actie al op vrijdag! Inzetten op de Grand Prix van Singapore is niet alleen mogelijk op de race, maar ook op alle sessies. Inclusief de vrije trainingen.

Weersverwachting

Vorig jaar werd de start van de race vanwege zware regenval met een uur uitgesteld, en ook tijdens de wedstrijd zelf bleef het niet droog. Ook dit jaar dreigen er onweersbuien in Singapore. Of die ook tijdens de race of kwalificatie zullen vallen, is nog wel de vraag.

Waar kun je de GP van Singapore zien op tv?

Uiteraard kun je op Viaplay alle sessies bekijken van de Grand Prix van Singapore. De belangrijkste: de hoofdrace. Die begint zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: ProShots

ZET IN & WIN!