Voorspelling Ajax - Besiktas: overwint Ajax lastige eerste horde?

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Ajax - Besiktas: overwint Ajax lastige eerste horde?

Via Vojvodina, Panathinaikos en Jagielonia Bialystok behaalde Francesco Farioli zijn eerste doelstelling in dienst van Ajax door de competitiefase van de Europa League te bereiken. Donderdag is het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst in de Johan Cruijff Arena de eerste tegenstander. Een tegenstander waar Ajax nog wel eens flink wat moeite mee zou kunnen hebben!

Ajax - Besiktas
Europa League
26 september 2024, 21.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

WEDTIP 
Correct score combinatie: Ajax wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 4.50

Onder Van Bronkchorst beleeft Besiktas een uitstekende seizoensstart. Acht officiële wedstrijden speelde Kara Kartallar - de Zwarte Adelaars - waarvan het er zeven won en één gelijkspeelde. In de Süper Lig deed alleen Galatasaray het voorlopig beter, maar tegen uitgerekend die club boekte Besiktas het meest opmerkelijke resultaat van dit nog jonge seizoen. In de strijd om de Turkse Super Cup vernederde Besiktas de aartsrivaal met maar liefst 5-0. Grote man bij de ploeg van Van Bronckhorst is Ciro Immobile. De Italiaan kwam voor een prikkie over van Lazio en scoorde in de acht duels van dit seizoen al acht keer.

Tot zover de loftrompet over de Turkse ploeg. Want hoewel de cijfers uitstekend zijn, valt er ook genoeg aan te merken. Zo ontsnapte Besiktas afgelopen weekend aan puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen Eyüpspor. Pas diep in blessuretijd bezorgde Immobile zijn ploeg vanaf de penaltystip de 2-1 zege. De vorige competitiewedstrijd, uit bij Trabzonspor, eindigde in 1-1 en ook de 2-0 zege op Antalyaspor was een moeizame. De beslissende 2-0 viel pas in de slotminuut. En in de voorronde van de Europa League rekende Besiktas in de return op eigen veld dan wel makkelijk af met FC Lugano (5-1), de heenwedstrijd in Zwitserland was nog geëindigd in een 3-3 gelijkspel.

Maar met Immobile, de van Benfica overgekomen Portugese internationals Rafa Silva en Joao Mario, Gabriel Paulista die van Atlético Madrid overkwam en de oud-Eredivisie spelers Jonas Svensson (AZ) en Milot Rashica (Vitesse) beschikt Van Bronckhorst over uitstekende spelers, die het Ajax best eens knap lastig zouden kunnen maken. De Amsterdammers beleefden een slechte generale voor het duel met de Turken. In de Adelaarshorst ploeterde Ajax tegen Go Ahead Eagles, en mocht het uiteindelijk blij zijn met een 1-1 gelijkspel. Het puntenverlies volgde op een hoopvolle 5-0 zege op Fortuna Sittard, een paar dagen eerder in de eigen Johan Cruijff Arena. De twee wedstrijden zijn exemplarisch voor de huidige staat van de recordkampioen, waar veel afhangt van de vorm van de dag bij bepaalde spelers.

Voorspelling TOTO

Het neemt niet weg dat de Amsterdammers een stuk stabieler ogen dan vorig seizoen. Farioli heeft structuur teruggebracht in het elftal, en vooral verdedigend de zaken een stuk beter op de rit dan zijn voorgangers. Zijn uitdagingen liggen dan ook voorin het elftal. Met Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom beschikt Farioli over drie spitsen met uiteenlopende kwaliteiten, maar op de vleugels is de bezetting matig. Hebben Mika Godts en Bertrand Traoré hun dag niet, dan loopt het aanvalsspel van Ajax stroef en is er geen vervanging voorhanden. Maar beide spelers kunnen óók excelleren. Zeker in een zoals bij Europese wedstrijden altijd het geval is sfeervolle Johan Cruijff Arena. We verwachten daarom een zege voor Ajax. Gelet op de kwaliteiten van Besiktas een zege met een tegendoelpunt. Wordt het 2-1, 3-1 of 4-1?

WEDTIP 
Correct score combinatie: Ajax wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 4.50

Waar kun je Ajax - Besiktas zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Ajax en Besiktas wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel donderdagavond vanaf 21.00 uur zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?