Voorspelling Klassieker: ruime verdubbeling van inleg met zege Feyenoord

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Klassieker: ruime verdubbeling van inleg met zege Feyenoord

Kan Feyenoord voor het tweede jaar op rij winnen in de Johan Cruijff Arena? Voor de landskampioen zou het een teleurstelling zijn als dat níét gebeurt. Want de vorm van Feyenoord is op dit moment velen malen beter dan die van Ajax. Een Klassieker staat altijd op zich. Dus kunnen de Rotterdammers hun favorietenrol wel waarmaken?

Ajax - Feyenoord
Eredivisie
24 september, 14.30 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Een maand geleden zag het er in Rotterdam-Zuid een stuk minder rooskleuring uit dan nu. Feyenoord verloor de strijd om de Johan Cruijff Schaal van PSV en de eerste twee competitiewedstrijden mondden uit in een gelijkspel. Maar vanaf het duel met Almere City (6-1) keerde het tij. Daarna won de landskampioen ook met ruime cijfers van FC Utrecht (1-5) en sc Heerenveen (6-1). In de openingsronde van de Champions League tegen Celtic was het allemaal iets minder swingend wat de ploeg van Arne Slot liet zien. Toch werd er wel met 2-0 gewonnen. Hoe anders verloopt dit seizoen in Amsterdam. De laatste – en enige – Ajax-zege in de Eredivisie dateert van 12 augustus. Daarna alleen gelijke spelen en een pijnlijke nederlaag bij FC Twente. Neem daarbij ook nog eens de onrust rond de positie van trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat. Zo bezien is het eigenlijk knap dat Ajax 3-3 speelde in de Europa League tegen Olympique Marseille. Wij verwachten niet dan de thuisploeg al zover is dat het Feyenoord kan verslaan. Ook niet in de Johan Cruijff Arena.

WEDTIP
Feyenoord wint > 2,38

Het gelijkspel tegen Marseille leverde wat kleine lichtpuntjes op. Een daarvan was Carlos Forbs, de nog maar 19-jarige Portugees die deze zomer uit de jeugdopleiding van Manchester City werd weggeplukt. De linksbuiten kwam dit seizoen elke wedstrijd in actie, maar schipperde nog wel tussen basis en bank. Na zijn optreden tegen Marseille heeft Forbs zijn trainer mogelijk overtuigd van een definitieve basisplek. Hij maakte de openingstreffer en verzorgde bij de 3-2 van Kenneth Taylor de assist. Lukt het Forbs om ook in de Klassieker de eerste Ajax-goal op het scorebord te zetten? Dan kun jij ruim vijf keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Forbs maakt eerste Ajax-goal > 5,20

Waar kun je Ajax - Feyenoord zien op tv?

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondagmiddag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?