Voorspelling Arsenal – PSV: kan PSV verrassen in Londen?

Emirates-Stadium-Arsenal

Voorspelling Arsenal – PSV: kan PSV verrassen in Londen?

Voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 mag PSV weer meedoen aan de poulefase van de Champions League. Even in het toernooi groeien is er niet bij voor de mannen van Peter Bosz. De uitwedstrijd tegen Arsenal is misschien wel de zwaarste beproeving voor PSV in groep B. Kan de koploper van de Eredivisie verrassen in Noord-Londen?

Arsenal - PSV
Groep B Champions League
20 september, 21.00 uur
Emirates Stadium, Londen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

PSV en Arsenal zijn geen onbekenden voor elkaar. Ook vorig jaar zaten beide clubs in dezelfde poule. Toen wel een niveau lager in de Europa League. De onderlinge confrontaties leverden wisselend succes op voor de Eindhovenaren. In Londen was Arsenal sterker, en won het dan ook terecht met 1-0. Een week later waren de rollen omgedraaid. Door een 2-0 zege in het Philips Stadion verzekerde PSV zich van overwintering in de Europa League. Een knappe prestatie, want op dat moment was Arsenal nog koploper van de Premier League. The Gunners eindigden uiteindelijk als tweede in de competitie. Dit seizoen is de formatie van Mikel Arteta ook weer voortvarend van start gegaan. Met dertien punten uit vijf duels heeft Arsenal slechts twee punten achterstand op koploper Manchester City.

In de Eredivisie doet PSV het niet veel slechter. Sterker nog, in vier wedstrijden leden de Brabanders geen enkel puntenverlies. Met dertien doelpunten voor en eentje tegen is PSV zelfs lijstaanvoeder. De formatie van Bosz maakt indruk met fris en aanvallend voetbal. Precies waar de oefenmeester voor staat. De selectie herbergt een hoop kwaliteit en lijkt bovendien uitgebalanceerd. Voor conclusies is het nog vroeg, maar zoals het er nu uitziet mogen we PSV bestempelen als dé favoriet voor de landstitel.

Maar eerst de blik op Arsenal. Een opponent waar Luuk de Jong goede herinneringen aan bewaart. Vorig seizoen maakte de spits namelijk het openingsdoelpunt tegen de Londenaren bij de overwinning in Eindhoven. Deze jaargang verkeert De Jong in absolute bloedvorm. In negen officiële wedstrijden kwam de 33-jarige aanvaller even zo vaak tot scoren. Afgelopen weekend was de voormalig Oranje-international maar weer eens te grote man met twee goals in de 4-0 zege op NEC. Trekt De Jong die lijn door? We hebben een mooie Betbuilder voor je gemaakt met een goal van De Jong en een gelijkspel voor PSV.

WEDTIP 
Betbuilder: De Jong scoort en speelt gelijk > 13,00

Waar kun je Arsenal - PSV zien op tv?

De wedstrijd in de Champions League tussen Arsenal en PSV is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?