Voorspelling Aston Villa - Ajax: kunnen Amsterdammers stunten op Villa Park?

Aston Villa

Voorspelling Aston Villa - Ajax: kunnen Amsterdammers stunten op Villa Park?

Het zo geplaagde Ajax hield vorige week de nummer vier van de Premier League Aston Villa in eigen huis knap op een 0-0 gelijkspel, en dus is in de return in Birmingham nog alles mogelijk. Maar hoe groot zijn de kansen voor Ajax in Engeland?

Aston Villa - Ajax
Achtste finale Conference League
14 maart 2024, 21.00 uur
Villa Park, Birmingham

Als we eerlijk zijn: niet groot. Ajax speelde - naar de maatstaven van dit seizoen - een prima pot vorige week, maar de vraag is in hoeverre dat een incident was én of het bij gratie van Aston Villa was. De Engelsen wekten bepaald niet de indruk vol voor de overwinning naar Amsterdam te zijn gekomen. Het tamme spel van de bezoekers wees mogelijk op het sparen van de krachten voor de kraker tegen Tottenham Hotspur in de Premier League, met de vierde plaats (en dus Champions League-voetbal) als inzet. Mocht dat zo zijn geweest sorteerde het geen effect. Villa verloor met 0-4 en is alleen omdat Spurs nog een wedstrijd tegoed heeft nog vierde.

De ploeg van Unai Emery draait een uitstekend seizoen en is de verrassing in de Premier League, maar als we inzoomen op de resultaten in thuiswedstrijden zijn de cijfers de laatste tijd bepaald niet indrukwekkend. Sinds Villa begin december op eigen veld van Manchester City en Arsenal won speelde het zeven thuiswedstrijden waarvan het er maar twee won. Opvallend is het grote aantal tegendoelpunten dat Villa thuis incasseert: zeventien stuks in die laatste zeven thuiswedstrijden. Zelfs laagvliegers Burnley en Nottingham Forest waar Villa van won scoorden ieder twee keer.

Het biedt perspectief voor Ajax, al zal de ploeg van John van 't Schip dan beter voor de dag moeten komen als het afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard deed. Ajax drukte de herboren hoop na de heenwedstrijd tegen Villa eigenhandig weer de kop in door een beroerde wedstrijd af te leveren en met geluk een gelijkspel uit het vuur sleepte. Aanvoerder Jordan Henderson weet als geen ander dat er andere krachten vrij kunnen komen bij een Europese wedstrijd. Leidt de Engelsman zijn ploeg naar een nieuwe stunt tegen Villa?

WEDTIP 
Dubbele kans gelijkspel/Ajax wint en meer dan 2,5 doelpunt > 6.25

Waar kun je Aston Villa - Ajax zien op tv?

De return in de achtste finale van de Conference League tussen Aston Villa en Ajax wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?