Voorspelling AZ - Ajax: houdt AZ met Eredivisie-topscorer Ajax op afstand?

Voorspelling AZ - Ajax: houdt AZ met Eredivisie-topscorer Ajax op afstand?

In de Eredivisie dit weekend een topwedstrijd op papier. Want het affiche AZ tegen Ajax spreekt natuurlijk tot de verbeelding, maar in de praktijk is het de nummer vier tegen de nummer vijf. Maar het mag dan geen topper zijn, de belangen in Alkmaar zijn zondag wel groot!

AZ - Ajax
Eredivisie
25 februari 2024, 16.45 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Voor beide ploegen is de vierde plek dit seizoen het hoogst haalbare. Even gloorde bij Ajax de hoop dat het zo desastreus verlopen seizoen nog kon eindigen met Champions League-voetbal. Maar na de nederlaag bij Heerenveen en het gelijke spel tegen NEC zullen ook de meest positieve Ajacieden berusten in een eindklassering buiten de top 3. Ook AZ beleeft een seizoen om snel te vergeten. Slechte resultaten kostten trainer Pascal Jansen zijn kop maar onder zijn opvolger Maarten Martens gaat het niet veel beter. Van de laatste tien competitiewedstrijden won AZ er maar twee. De zege op Fortuna Sittard, door een treffer van Dani de Wit in de absolute slotfase, was de eerste zege sinds begin december en de eerste in vijf wedstrijden onder Martens.

Tussendoor werd AZ door Feyenoord nog uit de TOTO KNVB Beker geknikkerd en eerder was er al de roemloze uitschakeling in de groepsfase van de Europa League. En dat terwijl AZ nog zo goed aan het seizoen was begonnen. Bij Ajax loopt de prestatiecurve precies andersom. De Amsterdammers stonden zelfs even achttiende in de Eredivisie maar hadden vorige week de vierde plaats voor het grijpen. De slechte resultaten tegen Heerenveen en NEC zorgen ervoor dat het gat tussen nummer vier AZ en nummer vijf Ajax nog altijd drie punten is. Het doelsaldo van de Alkmaarders is aanzienlijk beter, waardoor de posities na komend weekend in alle gevallen nog hetzelfde zullen zijn.

Ajax toonde midweeks tegen Bodø/Glimt aan dat het lek nog altijd niet boven is. En de vraag is of dat dit seizoen nog gaat gebeuren. De Amsterdammers plaatsten zich dan wel op miraculeuze wijze voor de achtste finales van de Conference League, maar het vertoonde spel baarde opnieuw zorgen. Met de topscorer van de Eredivisie in huis zal AZ veel meer dan de Noren wel raad weten met de vele kansen die Ajax maar blijft weggeven. Wij gaan voor een overwinning van AZ waarin beide teams scoren en Vangelis Pavlidis er minstens eentje voor zijn rekening neemt.

WEDTIP
Betbuilder: AZ wint, beide teams scoren en Vangelis Pavlidis scoort > 4.60

Waar kun je AZ - Ajax zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen AZ en Ajax is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?