Voorspelling AZ - Feyenoord: pakt Gimenez in Alkmaar de draad weer op?

Fans van AZ met grote vlag

Voorspelling AZ - Feyenoord: pakt Gimenez in Alkmaar de draad weer op?

In navolging van die topper op zaterdagavond krijgen we zondag gewoon nóg een topduel voorgeschoteld! Naast Ajax-PSV is het dit weekend ook AZ-Feyenoord en dus mogen we wel spreken van een superweekend. De nummer vier ontvangt de nummer twee en voor beide teams geldt eigenlijk dat ze niet mogen verliezen!

AZ - Feyenoord
Eredivisie
4 februari 2024, 14.30 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Voor regerend landskampioen Feyenoord lijkt plek 2 dit jaar het hoogst haalbare. Natuurlijk zullen ze in Rotterdam balen dat de titel niet geprolongeerd wordt, maar omdat de tweede plaats een rechtstreeks ticket voor de Champions League met zich meebrengt zullen de beleidsbepalers in de Kuip maar wat blij zijn als Feyenoord ook na 34 wedstrijden nog tweede staat. De marge die de Stadionclub heeft op nummer drie FC Twente is met vijf punten ruim, maar kan dus na zondag zomaar twee puntjes zijn, als Twente zaterdag van RKC wint en Feyenoord zelf verliest bij AZ.

De Alkmaarders kunnen wel weer eens een succesje gebruiken. AZ zit al een tijdje in een dip, wat trainer Pascal Jansen vorige maand de kop kostte. Onder diens opvolger Maarten Martens gaat het voorlopig nog niet veel beter. De Belgische interim-trainer speelde met zijn ploeg thuis met 2-2 gelijk tegen PEC en met dezelfde cijfers uit bij Heerenveen. AZ won van de laatste tien competitieduels er slechts twee en heeft inmiddels Ajax in nek hijgen. De Amsterdammers zijn AZ tot op één punt genaderd. Hoewel het slechts voor de vierde plek is zijn de belangen groot. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord is door de dip van AZ zondag de uitgesproken favoriet. Maar ook de Rotterdammers draaien bepaald niet vlekkeloos. Opvallend is de droogte van topscorer Santiago Gimenez. De Mexicaan scoorde in de eerste seizoenshelft aan de lopende band, had zelfs even Coen Dillen in het vizier, maar maakte er maar één in zijn laatste vier Eredivisiewedstrijden. Tellen we de bekerduels daarbij op, dan blijft de teller op één in zes achtereenvolgende wedstrijden. Geen cijfers die bij Gimenez passen. Pakt hij in Alkmaar de draad weer op? Met een doelpunt van de topscorer van Feyenoord verdubbel je jouw inleg!

WEDTIP 
Santiago Gimenez scoort > 2.00

Waar kun je AZ - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen AZ en Feyenoord wordt zondagmiddag om 14.30 uur uitgezonden op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?