Voorspelling AZ – sc Heerenveen: blijft AZ bovenin meedraaien?

Fans van AZ met grote vlag

Voorspelling AZ – sc Heerenveen: blijft AZ bovenin meedraaien?

AZ is een van de drie Eredivisieclubs die dit seizoen nog ongeslagen is; zeven overwinningen een één gelijkspel. Alleen PSV doet het beter met de volle buit uit acht duels. Of de Alkmaarders die dit weekend status vast kunnen houden, is nog maar de vraag. sc Heerenveen komt namelijk op bezoek in het AFAS Stadion. Een club waar AZ traditiegetrouw nooit makkelijk tegen heeft.

AZ - sc Heerenveen
Eredivisie
21 oktober, 21.00 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Het affiche AZ – Heerenveen stond 26 keer eerder op de rol in de Eredivisie. Daarin trokken beide teams even vaak aan het langste eind: negen keer. Acht keer stond er een remise op het scorebord. Ook in de recente geschiedenis waren de resultaten in balans. Van de laatste vijf keer won zowel de thuisploeg als de Friezen twee keer. In april werd het 1-1. Het gaat een beetje ver om Heereveen een angstgegner te noemen van AZ. Op voorhand alvast drie punten met potlood opschrijven, zit er echter niet in voor de Noord-Hollanders.

Als we afgaan op de prestaties van dit seizoen, kunnen we er niet omheen dat AZ zaterdagavond toch wel de favoriet is. Heerenveen zit namelijk in een slechte periode. De formatie van Kees van Wonderen behaalde slechts één punt uit de laatste zes duels. Wat daarbij opvalt, is het grote aantal tegengoals. De Friezen moesten er al achttien incasseren, samen met Almere City het meeste van de hele Eredivisie. Met een AZ in vorm ligt een grote overwinning in het verschiet tegen dit Heerenveen.

WEDTIP 
AZ wint met handicap -2 > 2,80

Waar kun je AZ - sc Heerenveen zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen AZ en Heerenveen is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?