Voorspelling Bayer Leverkusen - West Ham United: Duitsers op koers voor een droomseizoen

bayer leverkusen

Voorspelling Bayer Leverkusen - West Ham United: Duitsers op koers voor een droomseizoen

Met de aanstaande landstitel - de eerste uit de clubhistorie - is het seizoen van Bayer Leverkusen natuurlijk al meer dan geslaagd, maar het kan nóg mooier worden. Die Werkself kan ook de beker nog winnen en ook het winnen van de Europa League behoort nog tot de mogelijkheden.

Bayer Leverkusen - West Ham United
Europa League
11 april 2024, 21.00 uur
BayArena, Leverkusen (Dui)

Drie prijzen winnen, het zou met recht een droomseizoen zijn voor Leverkusen. Zover is het natuurlijk nog lang niet. De titel, die is met zestien(!) punten voorsprong met nog zes wedstrijden te gaan wel zeker. Komend weekend kan het al zover zijn. En eind mei kan voor de tweede keer in de geschiedenis de DfB-Pokal worden veroverd. In de finale speelt Leverkusen tegen eerstedivisionist Kaiserslautern.

In de Europa League moet er nog wat meer werk worden verricht voor succes. Om te beginnen in de kwartfinales tegen West Ham United. Als aanstaand kampioen van de Bundesliga is Leverkusen uiteraard de grote favoriet tegen de nummer zeven van de Premier League. Alleen al op basis van de recente vorm wijst alles in de richting van de Duitsers. Leverkusen won zijn laatste vijf competitiewedstrijden, West Ham maar eentje. En dat niet alleen. Leverkusen verloor in alle competities dit seizoen nog geen wedstrijd. Een haast onmogelijke opdracht dus voor de Engelse ploeg.

Voorspelling TOTO

Maar in het voetbal is niets onmogelijk. Daar weet Leverkusen zelf alles van. In de achtste finales waren de Duitsers op sterven na dood tegen FK Qarabag. Na de 2-2 in Azerbeidzjan (gelijkmaker Patrick Schick in blessuretijd) stond het in de return in de BayArena na 90 minuten spelen 1-2. Diep en nog dieper in blessuretijd scoorde diezelfde Schick twee keer en overleefde Leverkusen. Toch zien we voor de wedstrijd tegen West Ham weinig problemen. De Engelsen zullen de schade willen beperken en thuis proberen toe te slaan. Zoals ze in de vorige ronde tegen Freiburg ook deden. Tegen de nummer negen van de Bundesliga werd uit met 1-0 verloren, waarna thuis de schade met een 5-0 zege ruimschoots hersteld werd. Leverkusen is natuurlijk van een ander kaliber. Wij gaan voor een zege voor de thuisploeg met daarbij een doelpunt van topscorer Schick.

WEDTIPS
Patrick Schick scoort en wint > 2.30

Waar kun je Bayer Leverkusen - West Ham United zien op tv?

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tussen Bayer Leverkusen en West Ham United wordt donderdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ESPN 4.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?