Voorspelling Duitsland - Nederland: Oranje kan aan de bak in Frankfurt

Het Deutsche Bank Park, stadion van Eintracht Frankfurt. Lees de voorspelling van Zwitserland tegen Duitsland.

Voorspelling Duitsland - Nederland: Oranje kan aan de bak in Frankfurt

Voor de tweede oefenwedstrijd in de richting van het EK trekt het Nederlands Elftal alvast naar de plek waar het komende zomer moet gebeuren. Gastland Duitsland is in Frankfurt de tegenstander en één ding is zeker: wil Oranje geen pak op de broek krijgen dan zal het beter voor de dag moeten komen dan vrijdag tegen Schotland. TOTO Extra blikt vooruit!

Duitsland - Nederland
Oefeninterland
26 maart 2024, 20.45 uur
Deutsche Bank Park, Frankfurt am Main (Dui)

Een magere vertoning met een klinkende uitslag, zo kunnen we de eerste oefeninterland van Oranje richting het EK van komende zomer samenvatten. Nederland won met 4-0 van Schotland maar op het veldspel was het nodige aan te merken. De Schotten waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en het was aan Mark Flekken te danken dat Oranje niet op achterstand kwam. En aan een toevalstreffer - een erg fraaie, dat wel - van Tijanni Reijnders dat de ploeg van Ronald Koeman halverwege zelfs op voorsprong stond. Pas diep in de tweede helft kreeg de ruime overwinning vorm, nadat Schotland opnieuw een aantal keer had verzuimd te scoren. Na afloop waren de Oranje-internationals eensgezind. Dinsdag zal het tegen Duitsland een stuk beter moeten.

Duitsers maken indruk

Dat was nog vóór de Duitsers in Lyon plots EK-topfavoriet Frankrijk met 0-2 versloegen. Een welkome opsteker voor Die Mannschaft. De Duitse nationale ploeg zit al jaren in een enorme dip. Na de roemloze aftocht in de groepsfase van het WK 2022 speelde Duitsland tot afgelopen zaterdag elf oefenwedstrijden waarvan er maar drie gewonnen werden. Van Polen, Colombia, Japan, Oostenrijk en Turkije werd verloren. En dus bestond er bij onze oosterburen enige vrees voor de wedstrijd tegen de vice-wereldkampioen. Ongegrond, zo bleek. Met Toni Kroos terug in de ploeg - de middenvelder van Real Madrid kwam onlangs terug op zijn afscheid als international - maakten de Duitsers indruk in Lyon, geholpen door een extreem snel doelpunt van Florian Wirtz. Hij schoot al na zeven seconden raak.

Depay op recordjacht

Koeman zal in vergelijking met de wedstrijd tegen Schotland de nodige wijzigingen door gaan voeren. Zeker is dat Bart Verbruggen de plek van Flekken onder de lat in gaat nemen. Daarnaast zullen spelers als Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Daley Blind, Jerdy Schouten, Joey Veerman en Donyell Malen naar verwachting meer speeltijd krijgen dan tegen Schotland. Memphis Depay start waarschijnlijk opnieuw in de basis. De spits van Atlético Madrid scoorde tegen de Schotten niet, al was hij daar na een knappe actie wel dichtbij, Depay is op jacht naar het record van Robin van Persie: nog zes doelpunten en hij evenaart Oranje's topscorer aller tijden. Of, zoals Depay het zelf liever zegt, nog zeven doelpunten en hij is de nieuwe topscorer aller tijden. Komt Depay tegen Duitsland een stapje dichter bij het record? Je pakt ruim drie keer je inleg bij een doelpunt van de spits!

WEDTIP 
Memphis Depay scoort > 3.10

Waar kun je Duitsland - Nederland zien op tv?

De oefeninterland tussen Duitsland en Nederland wordt dinsdagavond om 20.45 uur uitgezonden op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?