Voorspelling Engeland – Italië: blijft Engeland ongeslagen in 2023?

Wembley Stadium, een van de meest iconische stadions ter wereld

Voorspelling Engeland – Italië: blijft Engeland ongeslagen in 2023?

Alweer Engeland – Italië? Ja, alweer. Dinsdagavond staan beide grootmachten voor de vijfde keer in drie jaar tegenover elkaar. Als iets ons uit de voorgaande confrontaties heeft geleerd, is dat het lastig is een favoriet aan te wijzen. Twee keer werd het gelijk (onder meer de EK-finale), Engeland won een keer en Italië ook. Toch denken we dat de ploeg van bondscoach Gareth Southgate nu meer kans op de zege maakt dat de Azzurri. Hoe zit dat? Lees snel verder.

Engeland - Italië
EK-kwalificatie
17 oktober, 20.45 uur
Wembley, Londen (Eng)

Engeland kan kwalificatie voor het EK bijna ruiken. De Three Lions hebben dertien punten uit vijf wedstrijden. Een overwinning op Italië zou genoeg zijn voor plaatsing. Nummer drie Oekraïne kan dan nog wel op een gelijk puntenaantal komen, maar het onderlinge resultaat is dan beter voor Engeland. Als we de recente resultaten van de Britten vergelijken met die van Italië ligt een overwinning ook wel in de lijn der verwachting. Sinds Engeland op het WK in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Frankrijk verloor het geen wedstrijd meer. Zeven wedstrijden leverden zes winstpartijen op en één gelijkspel. De verliezend EK-finalist (Italië won na strafschoppen) verkeert dus in uitstekende vorm.

Vorm is iets waar Italië naarstig naar op zoek is. Als Europees kampioen wist het geen kwalificatie af te dwingen voor het afgelopen WK. Desondanks mocht Roberto Mancini aanblijven als bondscoach. Hij besloot in augustus om zelf alsnog op te stappen. Dat kon niet los worden gezien van de resultaten. Italië verloor in maart in eigen huis van Engeland, en het werd door Spanje uitgeschakeld in de halve finale van de Nations League. Malta verslaan lukt nog wel, maar met de nodige moeite (2-0). De zege op Nederland om de derde plek in de Nations League had ook weinig om het lijf aangezien beide partijen eigenlijk geen trek hadden in die wedstrijd. Mancini’s opvolger Luciano Spalletti kende een valse start door een gelijkspel tegen Noord-Macedonië. Dankzij zeges op weer Malta en Oekraïne blijft de Europees kampioen wel in de race voor EK kwalificatie. Toch is het balanceren op een dun lijntje. Het vertrouwen zal nog broos zijn, en met wedstrijden tegen Engeland, Noord-Macedonië en directe concurrent Oekraïne voor de boeg is het nog allerminst zeker dat we de Italianen in Duitsland terugzien. Een nederlaag op Wembley zal dat in ieder geval niet aan bijdragen.

WEDTIP 
Engeland wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 2,45

Waar kun je Engeland - Italië zien op tv?

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Italië is dinsdagavond vanaf 20.45 uur te zien op Ziggo Sport Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?