Voorspelling FC Twente - Fenerbahce: blijven Tukkers ook tegen Turkse topclub overeind?

FC Twente

Voorspelling FC Twente - Fenerbahce: blijven Tukkers ook tegen Turkse topclub overeind?

FC Twente zorgde vorige week voor een daverende verrassing door op Old Trafford met 1-1 gelijk te spelen bij het grote Manchester United. Donderdag krijgt de ploeg van Joseph Oosting opnieuw een tegenstander van formaat, als in eigen huis Fenerbahce op bezoek komt. Lukt het Twente ook tegen de Turkse topclub overeind te blijven?

FC Twente - Fenerbahce
Europa League
3 oktober 2024, 21.00 uur
Grolsch Veste, Enschede

ZET IN & WIN!

Toen de loting voor de Europa League was gedaan, en het speelschema bekend werd, waren er toch maar weinig Tukkers die hadden bedacht dat hun FC Twente na de eerste wedstrijd een punt zou hebben. Manchester United-uit, een kleine nederlaag zou al winst zijn, zo dachten velen. Oosting waakte daarentegen voor een 'schoolreisjes sfeer'. En de trainer slaagde daar uitstekend in. Een keihard werkend FC Twente hield het grote United in bedwang en sleepte een verdiend punt uit het vuur.

Met Fenerbahce komt in de tweede wedstrijd een oude bekende naar Enschede. Vorig jaar zomer belemmerden de Turken de weg naar de Conference League voor de Tukkers. Het verschil maakte Fenerbahce in Istanboel, waar het met 5-1 won. Enigszins geflatteerd was die uitslag wel: kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart die Youri Regeer vlak voor rust bij een 1-1 stand kreeg. De return werd door de hoge uitslag een formaliteit, die door de Turken met 0-1 gewonnen werd.

Bij Fenerbahce is sinds dit seizoen José Mourinho de trainer. De Portugees begon zijn Europese avontuur met de Turkse grootmacht in de voorrondes van de Champions League, waarin Lille uiteindelijk te sterk bleek. De eerste wedstrijd in de Europa League leverde Fenerbahce een 2-1 zege op Union Sint-Gillis op. In de Turkse Süper Lig staat Sarı Kanaryalar na zeven duels tweede, met twee punten achterstand op Galatasaray. MVP is ook dit seizoen weer Dusan Tadic. De oud-Ajacied was met vier doelpunten en drie assists betrokken bij zeven van de zestien competitietreffers die Fenerbahce tot nu toe maakte.

Voorspelling TOTO

Op de stunt op Old Trafford volgde afgelopen weekend voor FC Twente een moeizame zege voor op NAC Breda. Een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel een kwartier voor tijd leverden de Tukkers de drie punten op. Wedstrijden van Twente zijn dit seizoen doorgaans niet zo spectaculair. Alleen tegen Almere City (0-5) en tegen RB Salzburg (3-3) maakte de ploeg van Oosting meer dan twee doelpunten. In de acht andere officiële wedstrijden scoorde Twente tien keer. Maar wie positiever naar de cijfers kijkt zegt Twente dit seizoen nog in ieder duel wist te scoren. Wij gaan voor minstens een doelpuntje van beide ploegen, en dat Twente daarbij niet verliest.

WEDTIP 
Dubbele kans FC Twente of een gelijkspel en beide teams scoren > 2.32

Waar kun je FC Twente - Fenerbahce zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen FC Twente en Fenerbahce wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel donderdagavond vanaf 21.00 uur zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app. Lees hier meer over hoe je dit seizoen de Europa League kunt kijken.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?