Voorspelling FC Twente - RB Salzburg: 3x je inleg als Twente zich plaatst voor de play-offs!

FC Twente

Voorspelling FC Twente - RB Salzburg: 3x je inleg als Twente zich plaatst voor de play-offs!

Met een rake vrije trap in de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde invaller Michel Vlap er vorige week voor dat FC Twente met een goed gevoel terugkeerde uit Oostenrijk. Er was in de voorronde van de Champions League weliswaar verloren tegen RB Salzburg, maar de 2-1 uitslag biedt voldoende perspectief op het bereiken van de play-offs!

FC Twente - RB Salzburg
Voorronde Champions League
13 augustus 2024, 19.00 uur
Grolsch Veste, Enschede

Maurit Kjaergaard leek in de heenwedstrijd tussen Salzburg en Twente met een treffer vijf minuten voor rust lang de matchwinner te worden. In de 85e minuut profiteerde diezelfde Kjaergaard van slordig uitverdedigen van de Tukkers en leek de ploeg van Joseph Oosting zo met een behoorlijke opdracht naar huis te sturen. Tot aanvoerder Ricky van Wolfswinkel vijf minuten later op de rand van het strafschopgebied werd neergehaald, Vlap de vrije trap opeiste en met een droge knal de schade voor FC Twente alsnog beperkte.

Daarmee voorkwam Vlap dat zijn ploeg dinsdagavond voor een gigantische opdracht staat, en schoot hij juist hoop in de harten van de Twente-supporters. Met het eigen publiek er in de Grolsch Veste vol achter is één doelpunt goedmaken tegen RB Salzburg geen onoverkomelijke opdracht. Hoewel Twente goed weg kwam met de uitslag in het heenduel liet de nummer drie van de Eredivisie van vorig seizoen zien mee te kunnen met het niveau van de Oostenrijkse runner-up. Beide clubs wonnen tussendoor in de competitie. Twente trok een 1-2 overwinning bij NEC over de streep, Salzburg haalde op eigen veld uit tegen FC Blau-Weiß Linz: 5-1. Ook in de return kan de Nederlandse trainer Pep Lijnders niet beschikken over Karim Konate. De jonge spits die vorig jaar topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga werd is net als vorige week geblesseerd.

Voorspelling TOTO

Door de derde plaats in het vorige seizoen weet FC Twente al dat het gegarandeerd is van de Europa League. Redden de Tukkers het dinsdag niet tegen Salzburg dan stroomt ze niet in de play-offs van dat toernooi in, maar rechtstreeks in de groepsfase. Maar niemand in Enschede die met de Europa League bezig is. Met RB Salzburg en in de volgende ronde Dynamo Kiev of Rangers staat de deur naar de Champions League open. We dichten Twente een goede kans toe in de return dinsdagavond. Wordt het feest in de Grolsch Veste en plaatst Twente zich voor de volgende ronde? Het levert je drie keer je inleg op!

WEDTIP 
FC Twente naar de volgende ronde > 3.00

Waar kun je FC Twente - RB Salzburg zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen FC Twente en RB Salzburg wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?