Voorspelling FC Utrecht - Ajax: drukt Utrecht Amsterdammers richting de laatste plaats?

Voorspelling FC Utrecht - Ajax: drukt Utrecht Amsterdammers richting de laatste plaats?

De kans bestaat dat Ajax na de negende speelronde in de Eredivisie zondagmiddag de hekkensluiter is in de Eredivisie. Zelf gaan de Amsterdammers op bezoek bij FC Utrecht en bij een nederlaag én winst van FC Volendam op RKC zakt Ajax naar de laatste plaats. Geen onrealistisch scenario, maar ook FC Utrecht - de huidige nummer 18 - kent een uiterst zwakke seizoensstart.

FC Utrecht - Ajax
Eredivisie
22 oktober, 12.15 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Ajax op de laatste plaats na speelronde negen. Voor de start van de competitie waren de kenners het erover eens dat het wel eens een lastig seizoen voor de Amsterdammers kon gaan worden, met deze dramatische seizoensstart zal toch niemand rekening hebben gehouden. En natuurlijk vertekent de stand ook. Ajax heeft twee wedstrijden minder gespeeld en is op basis van verliespunten zevende. Het zal het leedvermaak buiten Amsterdam niet minder maken als Ajax daadwerkelijk op de laatste plaats komt te staan.

Of het zover komt? We betwijfelen het. Utrecht-uit heet voor Ajax een traditioneel lastige wedstrijd te zijn. Maar voor de laatste overwinning van de thuisclub moeten we terug naar 2015. En in de laatste vijf edities scoorde FC Utrecht welgeteld één keer. Meest recente uitslagen: 0-3, 0-3 en 0-2. Tussendoor won Utrecht wel voor de beker in de Galgenwaard van Ajax. Maar van een traditioneel lastige uitwedstrijd is toch echt geen sprake meer. En dan is er nog die desastreuze seizoensstart. Zeven keer verloor FC Utrecht al, alleen bij Heracles werd gewonnen. Vooral het gebrek aan scorend vermogen valt op. In die zeven verloren wedstrijden scoorde Utrecht maar twee keer. Daartegenover staat de zwakke defensie van Ajax. De ploeg van Maurice Steijn incasseerde in de laatste drie competitiewedstrijden negen treffers. En inclusief de twee Europa League-duels staat die teller op dertien.

Ja, Ajax is wel eens met meer vertrouwen afgereisd naar de Galgenwaard. Maar ook FC Utrecht leefde wel eens met meer vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. Wij verwachten een overwinning voor Ajax, en het zou zomaar eens een heerlijk doelpuntrijk potje kunnen worden!

WEDTIP

Ajax wint en aantal doelpunten +3,5 > 3.60

Waar kun je FC Utrecht - Ajax zien op tv?

De wedstrijd in de Eredivisie tussen FC Utrecht en Ajax is zondagmiddag vanaf 12.15 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?