Voorspelling FC Utrecht - PSV: Eindhovenaren op recordjacht!

Voorspelling FC Utrecht - PSV: Eindhovenaren op recordjacht!

Nooit eerder in de geschiedenis van de Eredivisie wist een club de eerste achttien wedstrijden van het seizoen te winnen. Al ruim 35 jaar staat het record op zeventien, op naam van het grote PSV dat in 1988 de treble won. Het PSV van 2023/2024 kan dat record zondag uit de boeken voetballen!

FC Utrecht - PSV
Eredivisie
21 januari 2024, 12.15 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

En dus draait het in de Galgenwaard zondag om meer dan drie punten alleen. Halverwege de competitie is de voorsprong van PSV met twaalf punten op eerste achtervolger Feyenoord enorm en kan de eerste titel sinds 2018 de Eindhovenaren toch nauwelijks meer ontgaan. De ambitie reikt verder bij de ploeg van Peter Bosz. Verdediger Serginho Dest liet zich eerder deze week al ontvallen dit seizoen iedere wedstrijd te willen winnen. Geen gekke doelstelling voor een ploeg die de eerste competitiehelft zonder puntenverlies afsloot.

Recente historie

Maar eerst maar eens dat record in handen krijgen. Kijken we naar de historie dan heeft PSV de laatste jaren lastig in de Domstad. In 2017 wonnen de Brabanders nog met 1-7, maar daarna volgde alleen in 2022 nog een overwinning. Vorig seizoen werd het 2-2. Maar dit seizoen is niet te vergelijken met welke voorgaande jaargang dan ook. PSV is oppermachtig en kwam in vrijwel geen enkele competitiewedstrijd écht in de problemen.

Kwaliteitsverschil

En FC Utrecht? Dat krabbelt onder Ron Jans tergend langzaam uit het diepe dal waarin het verzeild was geraakt. Na zijn komst verloor Jans nog de eerste vier wedstrijden, maar inmiddels is de trainer alweer tien competitieduels ongeslagen met zijn ploeg. Daarvan eindigden er wel zes gelijk, waardoor Utrecht nog altijd slechts dertiende staat in de Eredivisie. Jans zal die ongeslagen reeks dolgraag willen verlengen. Maar dat lijkt tegen dit PSV toch onbegonnen werk. Met aanvoerder Luuk de Jong als blikvanger rekenen de Eindhovenaren deze weken gemakkelijk met de ene na de andere tegenstander af. Van FC Twente, de nummer drie in de Eredivisie en ploeg in vorm, won PSV in het bekertoernooi eenvoudig met 3-1, het ene doelpunt nog fraaier dan het andere. In de Galgenwaard is met het fanatieke Utrechtse publiek veel mogelijk, maar het kwaliteitsverschil is op voorhand te groot. Wij gaan voor weer een ruime zege voor PSV.

WEDTIP 
PSV wint met handicap -1.0 > 3.75

Waar kun je FC Utrecht - PSV zien op tv?

De competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en PSV en FC Twente wordt zondagmiddag om 12.15 uur uitgezonden op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?