Voorspelling Feyenoord - Ajax: historische zege voor Rotterdammers lonkt!

In de laatste vijftig jaar gebeurde het slechts vier keer dat Feyenoord twee keer in hetzelfde seizoen van Ajax wist te winnen. Komende zondag krijgen de Rotterdammers een uitgelezen mogelijkheid weer eens de baas in de Klassieker te zijn!

PSV - AZ
Eredivisie
6 april 2024, 18.45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Op 5 februari 2006 won Feyenoord met 3-2 van Ajax. Doelpuntenmakers: Nicky Hofs, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Markus Rosenberg en Klaas-Jan Huntelaar. Na de eerdere 1-2 overwinning in de toen nog Amsterdam ArenA was het de tweede zege dat seizoen op de eeuwige rivaal. Het zou de laatste keer blijken dat Feyenoord twee keer in één seizoen van Ajax wist te winnen. Voorlopig dan, althans.

Rampseizoen Ajax

Bij Ajax gaat dit seizoen alles mis wat mis kan gaan. In het rampseizoen blijft de Amsterdammers niets bespaard. Ook op het veld niet. Afgelopen donderdag speelde Ajax een prima eerste helft tegen Go Ahead Eagles, maar diep in blessuretijd incasseerde de ploeg van John van 't Schip alsnog de gelijkmaker. De vijfde plaats is het hoogst haalbare nog voor de Amsterdammers. Die plek betekent play-offs voor de Conference League, maar uitgerekend de tegenstander van komende zondag kan Ajax een grote dienst bewijzen. Wint Feyenoord de beker, dan stroomt de nummer vijf in de voorrondes van de Europa League in.

Het zijn met de Klassieker in aantocht zorgen voor later voor Ajax. De ziekenboeg van de Amsterdammers zit nog altijd aardig vol. Brian Brobbey, Steven Berghuis, Jordan Henderson, Josip Sutalo, Gaston Avila en Chuba Akpom waren al geblesseerd en donderdag kwam daar keeper Dinant Ramaj bij. De Duitse sluitpost blunderde bij de gelijkmaker van Go Ahead Eagles en brak daarbij ook nog eens zijn elleboog.

Is er dan helemaal niets positiefs te melden vanuit Amsterdam? Wel degelijk. Talenten als Ahmetcan Kaplan en Mika Godts grijpen nadrukkelijk hun kans en lieten Ajax bij vlagen swingen in de eerste helft tegen Go Ahead Eagles. Maar na rust vielen de Amsterdammers weer ver terug, mede door vele noodgedwongen wissels. Een toch al piepjong Ajax eindigde de wedstrijd zonder een speler van boven de 21.

Ook slechte generale Feyenoord

Ook Feyenoord beleefde een slechte generale voor de Klassieker. Bij degradatiekandidaat FC Volendam werd met 0-0 gelijkgespeeld, in wat trainer Arne Slot op het gebied van intensiteit de slechtste wedstrijd onder zijn leiding noemde. En dat terwijl een paar dagen eerder Feyenoord nog een prima wedstrijd had afgeleverd tegen FC Utrecht.

Voor de Rotterdammers zit het seizoen er eigenlijk al op. Feyenoord wordt tweede achter PSV, zoveel is met zes wedstrijden te gaan wel duidelijk. Alleen een historische ineenstorting van PSV kan Feyenoord nog helpen aan titelprolongatie en de voorsprong op nummer drie FC Twente is groot. Rest alleen nog de kans de grote rivaal voor de tweede keer dit seizoen te verslaan.

Voorspelling TOTO

Als we naar de recente historie kijken is dat voor Feyenoord geen gesneden koek. In januari 2019 wonnen de Rotterdammers voor het laatst in eigen huis van Ajax. Dat was pas de vierde keer deze eeuw dat Feyenoord de grote rivaal in de eigen Kuip wist te kloppen. Wij denken dat daar een vijfde keer bij komt. Feyenoord is in alles veel verder dan Ajax en hoewel de Klassieker een wedstrijd op zich is verwachten we een overwinning voor de club van Zuid. Wordt het net als in de Johan Cruijff Arena een ruime zege? Je pakt ruim drie keer je inleg bij een overwinning met minstens twee doelpunten verschil.