Voorspelling Feyenoord – AZ: wint Feyenoord deze topper wel?

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord – AZ: wint Feyenoord deze topper wel?

Zowel Feyenoord als AZ kenden een – qua resultaat – matige Europese week. De Rotterdammers hadden uit bij Lazio het betere van het spel, maar verloren wel. AZ was tegen Aston Villa zeker niet kansloos. Toch ging ook de ploeg van Pascal Jansen de boot in. Wie van de twee heeft zich het beste hersteld voor de topper tussen de nummer drie en twee van de Eredivisie?

Feyenoord - AZ
Eredivisie
12 november 2023, 16.45 uur
De Kuip, Rotterdam

Het gaat wat ver om te zeggen dat Feyenoord in een mindere fase zit. Feit is wel dat het nu allemaal even niet zo makkelijk gaat. Twee weken geleden verloor de landskampioen voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie. FC Twente was in die topper met 2-1 te sterk. Ondanks een groot overwicht en legio kansen boekte Feyenoord vorig weekend een nipte 1-2 zege bij RKC. En dinsdag dus de onnodige nederlaag in de Champions League tegen Lazio. Weer eens een eenvoudige driepunter zou de Rotterdammers goed uitkomen.

Daarvoor lijkt AZ op voorhand niet de ideale tegenstander. De Alkmaarders doen de laatste jaren niet veel onder voor Feyenoord. Van de laatste zeven onderlinge wedstrijden won AZ er vier. Maar ook in Noord-Holland loopt het niet. Als we de gestaakte wedstrijd tegen RKC meenemen (1-2 voorsprong voor de Waalwijkers met paar minuten te gaan) heeft AZ al vier wedstrijden op rij niet gewonnen. De twee nederlagen tegen Premier League-club Aston Villa waren geen schande. Met de ambities van AZ mag een gelijkspel tegen Excelsior eigenlijk niet gebeuren. Hierdoor zijn de mannen van Jansen nog verder achterop geraakt bij koploper PSV. Dat gat bedraagt nu zeven punten. Kan AZ de weg omhoog weer vinden tegen Feyenoord? Wij denken van niet. Wij schatten de Rotterdammers op dit moment net wat beter in, zeker in eigen huis. En ook een uitgelezen mogelijkheid voor Santiago Gimenez om na drie wedstrijden droogte weer eens te scoren.

WEDTIP 
Betbuilder: Feyenoord wint en Gimenez scoort > 2,37

Waar kun je Feyenoord - PSV zien op tv?

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en AZ is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?