Voorspelling Feyenoord - Bayer Leverkusen: grote kans op doelpuntenfestijn

De Kuip Rotterdam

Voorspelling Feyenoord - Bayer Leverkusen: grote kans op doelpuntenfestijn

Feyenoord opent de Champions League nieuwe stijl met een thuiswedstrijd tegen de kampioen van Duitsland, Bayer Leverkusen. Een zware tegenstander voor de Rotterdammers, die nog allesbehalve overtuigen in de Eredivisie. Kan Feyenoord in een kolkende Kuip boven zichzelf uitstijgen en Leverkusen bedwingen?

Feyenoord - Bayer 04 Leverkusen
Champions League
19 augustus 2024, 18.45 uur
De Kuip, Rotterdam

WEDTIP 
BetBuilder: aantal doelpunten over 3,5 en beide teams scoren > 3.20

Het korte antwoord op de vraag uit de inleiding is: nee, waarschijnlijk niet. Daarvoor lijkt het krachtsverschil op voorhand gewoon te groot. Brian Priske, opvolger van succestrainer Arne Slot, heeft het nog niet op de rit in Rotterdam. Nadat in de voorbereiding met duidelijke cijfers werd verloren van Benfica (5-0, 4-0 na 18 minuten) en AS Monaco (1-3) won Feyenoord in een knotsgek duel met PSV nog wel de Johan Cruijff Schaal (4-4, winst na penalty's) maar in de Eredivisie volgenden vervolgens drie gelijke spelen in vier wedstrijden. Alleen bij Sparta werd gewonnen, tegen Willem II, PEC Zwolle en FC Groningen morsten de Rotterdammers punten.

Het kwam Priske al vroeg in het seizoen op bakken met kritiek te staan, en met het oog op de confrontatie met de Duitse kampioen maken veel supporters zich grote zorgen. Niet gek, want de ploeg van Xabi Alonso is natuurlijk van heel andere orde dan Willem II, PEC Zwolle en FC Groningen. De succesformatie van vorig seizoen bleef nagenoeg intact. Pakken we de opstellingen van Alonso voor de kampioenswedstrijd tegen Werder Bremen en de finale van de Europa League erbij, dan zijn alleen Odilon Kossounou en Josip Stanisic niet meer van de partij. Sterspeler Florian Wirtz en andere bepalende spelers als Jonathan Tah, Exequiel Palacios en Oranje-international Jeremie Frimpong bleven Leverkusen allemaal trouw.

Dat wil niet automatisch zeggen dat Die Werkself automatisch net zo goed als vorig seizoen is. Leverkusen bleef de hele competitie ongeslagen, een prestatie die dit jaar niet geëvenaard zal worden. Nadat de eerste competitiewedstrijd nog moeizaam met 2-3 werd gewonnen bij Borussia Mönchengladbach - met een voor Leverkusen karakteristieke winnende goal diep in blessuretijd - ging de tweede wedstrijd thuis tegen RB Leipzig met dezelfde cijfers verloren. De kampioen herstelde zich na de interlandperiode met een duidelijke 1-4 zege op bezoek bij Hoffenheim.

Voorspelling TOTO

Uitslagen die veel zeggen over Bayer Leverkusen. Drie competitiewedstrijden met drie keer vijf doelpunten. Alonso heeft van Leverkusen een extreem attractief geheel gemaakt dat uiteraard leunt op wereldtopper Wirtz, maar ook kwetsbaar in de grote ruimtes is. Aan Priske en Feyenoord de lastige taak én een weerwoord te vinden op de aanvallende kwaliteiten van Leverkusen én een plan te bedenken gebruik te maken van die ruimtes. We verwachten in ieder geval veel doelpunten donderdagavond in De Kuip. Worden het er net als in de drie competitiewedstrijden van Leverkusen weer (minstens) vijf, dan pak je bijna vier keer je inleg!

WEDTIP 
Aantal doelpunten over 4,5 > 3.75

Waar kun je Feyenoord - Bayer Leverkusen zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Feyenoord en Bayer Leverkusen wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel donderdagavond vanaf 18.45 uur zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?