Voorspelling Feyenoord – Groningen: kan uitploeg voor een stunt zorgen?

Voorspelling Feyenoord – Groningen: kan uitploeg voor een stunt zorgen?

Feyenoord had weinig reden tot klagen bij de loting van de halve finales van de TOTO KNVB Beker. Wéér een thuiswedstrijd en met FC Groningen een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Normaal gesproken mag het voor de nummer twee van de Eredivisie geen probleem zijn de finale te bereiken. Maar in het bekertoernooi kan van alles gebeuren én Groningen is in vorm. Zit er een stunt in?

Feyenoord - FC Groningen
Halve finale TOTO KNVB Beker
29 februari 2024, 20.00 uur
De Kuip, Rotterdam

Er wordt door niet-Feyenoord-fans een hoop geklaagd over het vele thuisvoordeel dat de Rotterdammers dit seizoen genoten. Wel enigszins terecht, want Feyenoord zal in deze editie van de TOTO KNVB Beker in geen enkel ander stadion spelen dan de Kuip. In de tweede ronde (toen Feyenoord instroomde), achtste finale, kwartfinale en halve finale lootte de formatie van Arne Slot een thuiswedstrijd. Mocht het de finale halen, speelt het uiteraard ook in het eigen onderkomen. Het is absoluut niet zo dat de weg van de 13-voudig bekerwinnaar naar de halve finales een eenvoudige was. Feyenoord trof met achtereenvolgens FC Utrecht, PSV en AZ alleen maar (top)clubs uit de Eredivisie. FC Groningen is de eerste opponent van een lager niveau.

Hoewel de ploeg van Dick Lukkien ‘slechts’ zesde staat, is het wel bezig aan een uitstekende reeks. Sinds 29 oktober verloor Groningen alleen uit bij FC Dordrecht. Het is niet zo verwonderlijk dat de Noorderlingen aan kop gaan van de derde periode. Ook in het bekertoernooi een paar opvallend goede resultaten voor Groningen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Willem II, werd uitgeschakeld. In de achtste- en kwartfinale moesten achtereenvolgens Eredivisieclubs Excelsior en Fortuna Sittard het onderspit delven. Kortom, van Groningen win je niet zomaar.

Op papier blijft Feyenoord natuurlijk wel de favoriet tegen Groningen. Maar de laatste weken loopt het stroef in Rotterdam-Zuid. De punten worden wel binnengehaald, alleen wel met de nodige pijn en moeite, ook tegen ‘kleintjes’ als RKC (1-0) en Almere City (0-2). Dat zijn ploegen waar Groningen op dit moment weinig voor onder hoeft te doen. Wij geloven daarom wel dat de groen-witten kans maken tegen Feyenoord. Daadwerkelijk de finale halen, wordt lastig. Maar de thuisploeg zal tot het uiterste gedreven worden.

WEDTIP 
Feyenoord wint na verlenging > 9,25

Waar kun je Feyenoord - Groningen zien op tv?

De halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en FC Groningen wordt donderdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?